Sınır kapısında 24 saat esasıyla gerçekleşecek oy kullanma işlemi, 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

Amerika'dan Türkiye’ye gelerek Sarp Sınır Kapısı’nda oy kullanan Ali Çatalkaya ilk tur oyunu İstanbul Havaalanında kullandığını ifade ederek, “İkinci tur oyumu da Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısında kullanıyorum. Aile ziyareti, iş ziyareti ve bayram için buradaydım. Şimdi yaşadığım yer olan Amerika'ya döneceğim. Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel neticeler doğurur." dedi.

oy verme işlemi (2)

Sarp Sınır Kapısında oy kullanan seçmenlerden Kenan Aslan, seçmen kaydının Özbekistan'da olduğunu kaydederek, "Ülkem için Sarp Sınır Kapısı'ndaki ilk oyu ben kullanmak istedim. Benden önce bir vatandaş kullanmış. Hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlık görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Hangi taraf kazanırsa kazansın ama hayırlısı kazansın. Milletimiz kazansın" diye konuştu.

oy verme işlemi (1)

İlk defa bir gümrük kapısında oy kullandığını kaydeden Aslan, "Millet sandığa değil, sandık milletin ayağına geliyor. Buda bizleri mutlu ediyor. Türkiye'de cenazem vardı. Cenazeye katılmak için gelmiştim. Oyumu kullanıp tekrar işimin başına döneceğim." ifadelerini kullandı.

DURDURALIM BU FACİAYI DURDURALIM BU FACİAYI

oy verme işlemi (4)

Seçmen kaydı Almanya'da olmasına rağmen eşi ile birlikte memleketi Rize’ye gelen Şükriye Beyazal ise uzun yıllardan beri yurt dışında yaşadığını ifade ederek kısa bir süre önce tatil için Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

oy verme işlemi (5)

İlk turdaki oyunu da Sarp Sınır Kapısında kullandığını belirten Beyazal, "62 yaşındayım ömrümde 3 kere oy kullandım. İnşallah kullandığımız oy vatana millete hayırlı olur" şeklinde konuştu.

Editör: Editör Masası