25 senedir Terzilik mesleğini icra eden Selma Selin aileden gelen bir meslek olduğunu belirtti. İşini severek yaptığını vurgulayarak çaba gerektiren bir meslek olduğunu şu sözlerle dile getirdi”İşini severek yapınca zorlanmazsın bende bu mesleği çok seviyorum. Tabi ki zor kısımları da var ama bir yandan iyi şeylerde var. Bu mesleği isteyerek yapmak önemli o yüzden de emek sarf etmek ve çaba gerekiyor. Ben hiç Halk Eğitime gitmedim ama bende kaliteli işler yaparım” dedi.

Kumaş ve dikimden kaynaklı kaliteli ürünler ortaya çıkarttığını belirten Selin, konfeksiyonlar ile arasındaki farkı değerlendirerek” Konfeksiyonlar ile bizim aramızdaki fark onlar düz ilerliyor biz prova ile ilerliyoruz. Kumaş ve dikimden kaynaklı daha kaliteli ürünler oluyor. Müşteriyi memnun edecek şekilde ürün yapacaksın. Uygun fiyatlı yapınca terzilere değer görüyor hatta şu zamanda çok kıymetliyiz.Konfeksiyonlarda hazırını alırsınız ürünün ama tadilat gerekli” diye konuştu.

Terzilik Mesleğine Rağbet Yok (1)

Gençlerin terzilik mesleğini tercih etmediğini vurgulayarak ilerde ölü bir meslek haline geleceğini aktardı. Selin“Çırak yetiştirmek istiyoruz ama gençlerden pek rağbet göremiyoruz. Biz kapatırsak bundan sonra ne olacak bilmiyorum. İler ki zamanlarda bu mesleğin çok fazla devam edeceğini zannetmiyorum ve bunu üzülerek söylüyorum. Gençler zorluğu sevmiyor o yüzden de tercih etmiyorlar” ifadelerine yer verdi.

Memleket Partisi Projeleri İle Aday Memleket Partisi Projeleri İle Aday

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası