” Biz Bu Gümrük Kapılarında Çile Çekerken, Bakanlarımız Neden Bizimle İlgilenmiyorlar, Suçumuz Ne Biz Ekmeğimizin Peşind ” Biz Bu Gümrük Kapılarında Çile Çekerken, Bakanlarımız Neden Bizimle İlgilenmiyorlar, Suçumuz Ne Biz Ekmeğimizin Peşind


Proje sahibi Mimar Merve Keskin Gazi Ortaokulu’na dair tartışmalara nokta koydu
Artvin'de depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı alınan Gazi Ortaokulu’nun yıkılması, kamuoyunda birtakım tartışmaları beraberinde getirdi. Sosyal medyadaki bazı paylaşımlarla bilgi kirliliğinin yaşandığını belirten Proje sahibi Mimar Merve Keskin projenin detaylarını paylaştı.
Okulun yıkılmasının ardından kentte otopark ve kent meydanı konusunda olan eksikliğin bu arazide giderilmesi yönünde talepler vardı. Eğitim kurumunun altında otopark olmasının güvenlik açısından tehlike oluşturacağını belirten Merve Keskin, şu açıklamalarda bulundu:
“Artvin’de bir otopark ve kent meydanı eksikliği ne yazık ki söz konusu. Fakat bir eğitim kurumunun olduğu noktada halka açık otopark yapmak yönetmeliğe aykırı. Gazi Ortaokulu yıkıldığından beri otopark konusunda çok fazla paylaşım yapıldı. Ne zaman sosyal medyaya girsem önüme bu tarz paylaşımlar düşüyor. Ağaçların sadece 2’si kesilirken ‘Ağaçların hepsi kesildi’ diye paylaşımlar oldu. Okulun altından 300-500 araçlık otopark olsun vs diye paylaşımlar oluyor ve bu paylaşımların altında ismim verilmese de bana dair beni üzerin yorumlar da yapılıyor.
Öncelikle belirtmek isterim ki projede ağaçların hepsini korumak için çalıştım. Çünkü ben de Gazi Ortaokulu’nda okudum ve benim için de manevi olarak yeri ayrı. Benim projeyi alma nedenim de buydu. Projeyi alabilmek için de ağaçları kestirmemek için de çok uğraştım. Yapılan çalışmaların ardından yeraltından su çıktı ve çevredeki binalar zarar görmesin diye fore kazık çakılması gerekti. Fore kazıklar çakılırken alt taraftaki 3 ağaç zarar göreceğinden kesim kararı verildi ama diğer 2 ağaç en başından itibaren korunacaktı. Hazırlanan projede bu şekildeydi ve yetkililerin öngörüleri de bu yöndeydi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü korunması planlanan iki ağacın şantiye sahasında tehlike yarattığını düşünüp ağaçların kesimini gerçekleştirmiş.
Diğer konu ise sosyal medyada çok kirli bilgiler dolanıyor. Kamuoyuna herhangi bir şekilde açıklama yapılmadığından bu durum doğal olabilir ama en azından bilen biriyle konuşulup bu paylaşımlar da yapılabilirdi. Okulun altına 300-500 araç kapasiteli otopark planlayanlar da olmuş. Şöyle ki eğitim kurumunun altında otopark olması güvenlik açısından tehlike oluşturacağından yönetmeliğe aykırı. Otoparkın da okulun da yangın çıkışları aynı noktada olacağı için öğrenci o çıkıştan kaçabilir ya da dışardan biri o çıkıştan okula girebilir. Bizim projede alanımız olduğundan en başta 80 araçlık otopark planlamıştık ama Bakanlık sadece kurum araçlarını kapsayacak şekilde 15-20 araçlık otopark olacağını ifade etmişti ve biz yine alanımız olduğundan 45-50 araçlık otopark koyduk.
Umuyorum ki yayılan bilgi kirliliği bu şekilde yok olur.”
Songül Yılmaz

Editör: Haber Merkezi