2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Artvin Çoruh Üniversitesinde 25 Eylül’de başlayacak. Öğrencilerin Artvin ile buluşması için gün sayarken Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin üniversitede açılacak iki bölüm hakkında bilgi verdi.

2007 yılında kurulan Artvin Çoruh Üniversitesine BESYO ve Turizm Fakültesi açılarak on bir fakültenin mevcut olacağı bildirildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, BESYO ve Turizm Fakültesine ihtiyaç olduğunu belirterek turizm kenti olmayı hedefleyen Artvin’in Kafkaslar’ın Davos’u olmayı hak ettiğini söyledi.

Üniversitenin aynı zamanda ihtisas üniversitesi olduğunu ifade eden Bilgin konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi “Üniversitemizin genç olması, dinamik olması ihtisas üniversitesi olması öğrencilerimiz için ve akademisyenler için önemli avantajlar sağlamaktadır. Üniversitenin altyapısı bakımından önemli potansiyel taşımaktadır. Bunları söylemek isterken ne demek istiyorum önce tabi istatistik vererek sözlerimi açayım. Üniversitemizde dokuz fakülte mevcut ve iki fakülte YÖK’ten onay aldı. Yaptığımız müraacatlar neticesinde BESYO ve Turizm Fakültemizi kuracağız. Artvin’in çok ihtiyacı olan bir fakülte. Baktığımız zaman Artvin’in iki tane temel potansiyeli var. Birisi üniversitenin sosyal, kültürel anlamda üniversiteye kattığı katkı ikincisi Artvin’in coğrafi şartlarının gereği olarak Artvin malum Tıbbi Aromatik bitkilerde Türkiye’de en çok çeşitliliği olan bir vilayetimiz. Bunun sebebi ile biz tıbbi aromatik bitkiler alanında ihtisas üniversitesi seçildik. Üçüncü sacayağı da turizm, Artvin’in cennet güzellikleri, iklimi coğrafyası var. Artvin yeşil sanayi, yani bacasız fabrika bu bakımdan da Artvin önemli. Dolayısı ile Artvin bir turizm kenti olacaksa ben Artvin’i Kafkaslar’ın Davos’u olmayı hakkediyor” dedi.

“Osmanlı Tarihi Sempozyumu” düzenlenecek “Osmanlı Tarihi Sempozyumu” düzenlenecek

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası