Arhavi Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nuray Güzel, sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak yaşadıkları sorunları dile getirdi.
Nuray Güzel, İnternette yer alan başıboş sokak köpeklerin okulun bahçesini istila ettiğine dair haber hakkında da açıklama yaptı.
Çocukların hayvan sevgisi nedeniyle o köpeklerin okul bahçesinde olduğuna dikkat çeken Güzel, “Sokakta yaşayan köpeklerin okul civarına yayılmasının nedeninin altında çocukların hayvan sevgisi var. Çocuklar kendileri oynamak için ve biri ile ilgilendiğinde diğerlerini de okul bahçesine alıyorlar. Ama ne yazık ki çoğunlukla fatura hayvanlara kesiliyor. Saldıran bir hayvan yok, o hayvanların içinde kısırlaştırılan hayvanlar var. Bakım evinden bırakılan hayvanlar var” dedi.
Arhavi Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nuray Güzel, vatandaşla karşı karşıya geldikleri için dernek üyeleri olarak zor durumda kaldıklarını dile getirerek “Nero bakımevi açılmadan önce doğum yapan veya kaza geçirmiş canlılara bakıyorduk. Sonra Nero Bakımevi açıldı fakat kısa bir süre içerisinde 22 Temmuz’u 23 Temmuz’a bağlayan gün gerçekleşen selden dolayı yıkıma uğradı. Selden kurtardığımız canlar, yaralı olanlar, sokağı, yolu yordamı bilmeyenleri, terk edilmiş lojmanlar vardı oraya koyduk. Şu anda 80-90 tane cana bakıyoruz. Tabii dışarıda da var. Belediye bir kısmının kısırlaştırmasını yaptı fakat bu yetmiyor. Besleme yapılmadığı için nerede çok besleme olursa hayvanlar oraya yığılma yapıyor. Bu da çocukların korkmasına sebep oluyor.Saldırganlık olayı yok. Böyle durumlara biz de karşıyız zaten. Saldırı olayları yaşandığı zaman biz de yardımcı oluyoruz. Fakat bu saldırma olaylarında daha çok belediye bizi öne sürüyor. Bir sorun olduğunda direkt Arhavi Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğine mal ediyorlar. Bir çocuğa köpek havlasa veya yığılma olsa hayvanseverler bize toplattırmıyor diyorlar. Belediyenin sokakta yaşayan bir canı toplama hakkı yok. Bakımevinin bir kısmına onarım yapıldı, kısırlaştırmak için yapılmıştı ama kısırlaştırmak için alınan hayvanlar veteriner olmadığı için orada içler acısı durumda yaşıyor. Besleme düzgün yapılmıyor, orada kötü durumdalar.Biz de dernek üyeleri olarak zor durumdayız, vatandaşla biz karşı karşıya geldik. Çünkü sorunun çözülmesi için boş alan talebinde bulunduk, hatta iki sponsorumuz var Almanya'dan, şu an beklemedeler. Ama arazi tahsisinde bulunulmadı. Bunun en kısa zamanda çözülmesini talep ediyoruz.” Şeklinde konuştu.
Songül Yılmaz

“Sorunları Kısa Sürede Çözmek İçin Buradayım” “Sorunları Kısa Sürede Çözmek İçin Buradayım”

Editör: Haber Merkezi