Artvin Valiliği koordinesinde ilçelerde yapılan toplantılar, Yusufeli’nde ile devam etti. Önce ilçe halkı ile bir araya gelen yetkililer vatandaşlardan aldıkları taleplerin ardından muhtarlar ile bir araya geldi.

Yusufeli yeni ilçe merkezindeki Çok Programlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda vatandaşlar ile yapılan toplantıya Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak, STK temsilcileri katıldı.

yeni ilçe sorunları 5

Vali Yılmaz Doruk, toplantıda yaptığı konuşmada Yusufeli yeni ilçe merkezinin her geçen gün modern ve yaşanabilir bir ilçeye dönüştüğünü ifade ederek “Biz sık sık buraya gelerek kurum temsilcileri vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Vatandaşların sorunlarını tespit ederek gerekli talimatları veriyor ve takipçisi oluyoruz. Yusufeli zorlu süreçten alnının akıyla çıktı. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeme gayreti içerisindeyiz.” dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik de yaptığı konuşmada, Yusufeli halkının baraj yapımı sürecinde ve sonrasında duruşuyla devletinin yanında oluşuyla tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini söyledi.

yeni ilçe sorunları 3

Yusufeli yolunda tır devrildi Yusufeli yolunda tır devrildi

Bir ilçeyi yeni yerleşim yerine taşımanın kolay bir iş olmadığını sorunların olacağını ve bu sorunları çözümü noktasında adımlar attıklarını kaydeden Çelik, “Bazı sorunların olduğunun farkındayız bunun sorunlarının çözümü için adımlar atıyoruz. Devletimiz hiçbir vatandaşı mağdur etmedi ve etmeyecektir. Şuanda Yusufeli halkının birinci gündem maddesi olan ilçe merkezine ulaşımı yaklaşık 15-20 kilometre kısaltacak merkez viyadükünün yapımı hızla sürüyor. Her geldiğimde biraz daha ilerlediğini görüyorum. Bu yılsonunda bitirerek halkın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar tek tek söz alarak talep ve isteklerini dile getirdi.

Toplantıda bulunan yetkililer vatandaşların dile getirdiği sorun ve talepleri not alarak aciliyet sırasına göre çözüme kavuşturulacak.

Buradaki toplantının ardından Vali Doruk ve Faruk Çelik, Yusufeli Belediyesine giderek burada köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Muhtarlar, sorunları dile getirerek çözüm talep etti.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası