Artvin'in Borçka ilçesinde 15 yıldır çeyiz ürünleri üreten Fatma Kosif, işletmesinde her zaman kaliteli kumaşlara yer verdiği, çeyiz sektöründe en çok tercih edilen ürünlerin pike takımları ve nevresimler olduğunu söyledi. 

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Fatma Kosif, internette satışı yapılan ürünlerin kalitesi konusunda yaşanan tedirginlikten bashederek, işletmesinde kaliteli ve ölçüye uygun dikim yaptıklarını ve vatandaşın ürünleri kendi gözleriyle görüp iç rahatlığıyla satın aldıklarını aktardı.

Kosif ayrıca küçük ilçelerde esnaf olmanın dezavantajlarını anlattı.

“İnternette çok çeşitli ürünler satılıyor. Bir çok alıcı intenet alışverişini tercih ederken bizim müşterilerimiz ölçüleri tam ve güzel ürünler ürettiğimiz için bizi tercih ediyorlar. Hazır ürünlerde ise pazar çok geniş ve çeşitlilik fazla oluyor. Biz küçük bir yerde, az elemanla bu işi yaptığımız için çok çeşit veremiyoruz. Ama emin olun çok güzel ürünler çıkartıyoruz. İnternet dünyasının uçsuz bucaksızlığıyla baş etmek çok zor. Bu noktada vatandaşımızın küçük esnafa destek olmasını bekliyoruz. Vatandaşımız bize güveniyor iyi iş çıkarttığımızı gördükleri için talep oluşturuyorlar.” dedi. 

Günümüzde geçmişte olduğu gibi çeyiz ürünlerine rağbet gösterilmediğini belirten Kosif, “Değişen moda anlayışıyla birlikte gençlerin çeyiz takımlarına olan ilgisi de azalmış durumda. Örnek vermek gerekirse, evlilik aşamasında olan bir genç kız geçmişte dört takım şipariş verirken bugün bir takım sipariş veriyor. Bu da bizde değişen ve gelişen moda anlayışına uyum sağlama vizyonu oluşturuyor. Vatandaşlara çağrım, küçük esnafa da bir şans vermeleridir. İnternet alışverişinin yanısıra bizleri ziyaret etsinler ve tüm yeteneklerimizle sergilediğimiz ürünlerimizi incelesinler. Eminim çok memnun kalacaklar. ” ifadelerine yer verdi.  

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası