Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti

Yusufeli’nde yapılacak olan doğalgaz çalışmalarının sürecinden bahseden Akmercan Müdürü Akif Gümüşcıbık, doğalgaz sürecinin Artvin ve Şavşat’tan farklı olacağını vurguladı.

doğalgaz 1

Yusufeli'de istasyon kurulacağını, tırlarla ve büyük basınçlı tüplerle sevkiyatların gerçekleşeceğini bildiren Akif Gümüşcıbık, çalışmaların Temmuz ayında başlayacağını Eylül ayında Yusufeli halkının doğalgaza kavuşacağını bildirdi. Gümüşbıcık “2023 yılı itibari ile hedefimiz Yusufeli olarak belirledik. Bunun ile ilgili 2018’den beri çalışmalarımız var. Yusufeli’nin doğal gaz süreci Artvin’den Şavşat’tan biraz farklı olacak. Yusufeli’nde dolaşacak en yakın boru hattı ispir de böyle bir coğrafyadan bahsediyoruz. İspirden buraya doğal gazın gelmesi hem ekonomik olarak hem de zaman ile ilgili uzun yıllar alacak bir proje. Normal şartlarda 2025-2026 gibi Yusufeliyi programımıza alacaktık. Bundan sonraki süreçte bizler şuanda Yusufeli’nde bir istasyon yapacağız. Bu istasyonda borularda doğal gaz taşınmayacak biz taşımalı doğal gaz ile sizleri ısıtacağız. Tırlarla, büyük basınçlı tüplerle devamlı sevkiyatlarla gerçekleşecek. Tırlar seyir halinde olacak ve devamlı Yusufeli’ne doğal gaz taşıyacak bu tabi kış aylarında daha fazla olacak. Viyadüğün bitmesi biran önce hizmete açılması bizim bu sevkiyatların sizlerin doğal gaz kullanması için çok önemli bir adım. Abonelik işlemleriniz, sayaç okuma işlemleriniz bizim kontrol ve denetimimizde gerçekleşecek. Kurban Bayramından sonra bu çalışmalara başlayacağız. Eylül başında Yusufeli’ne biz doğal gaz vermeye hazır olacağız. Zaten bütün konutlarda doğal gaz girişi mevcut” dedi.

Akmercan Müdürü Akif Gümüşbıcık, Yusufeli halkı ile bir araya gelerek doğal gaz konusunda merak edilenler hakkında soru cevap yaparak bilgi verdi.

Gülşen MAKAR

doğalgaz 3

Editör: Editör Masası