Emine OCAKÇI

Başkan Orhan 2. dönem için yeniden aday Başkan Orhan 2. dönem için yeniden aday

Cumhuriyet Halk Partisi Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir: “14 Mayıs seçimlerinde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız. Saray iktidarının yerine halkın iktidarını inşa edeceğiz. Bu seçim halkımızın zaferi olacak. Herkes derin bir nefes alacak. Her türlü eşitsizliği gidererek ulusal dayanışma duygularını güçlendireceğiz.” dedi.

Burada ittifak ortaklarına konuşma gerçekleştiren Aydemir, “Tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var. Hem devlet yönetiminde hem ekonomide derin bir kriz yaşıyoruz. Yönetememe krizi doğal afetleri felakete çevirdi. Yaşadığımız felaketler devlet yönetiminde yaşanan krizi daha görünür kıldı. Öncelikle kaybettiğimiz tüm canlarımıza Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız.” dedi.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ülkeyi yeniden inşa edeceklerini kaydeden Aydemir, “100 yılı geride bırakırken; önümüzdeki yüzyılı yeniden inşa etmeye adayız. Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında, geleceğe umutla bakacağımız yeni bir dönem başlıyor. Bu seçim sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik buhrandan çıkışımızın seçimi olacak. Bu seçim sizin seçiminiz olacak. Kadını yok sayanlara karşı; yaşam hakkını savunanların seçimi olacak. Tek adamın imzası ile İstanbul Sözleşmesi'ni bir gecede kaldıranlarla; her gün şiddete uğrayan, öldürülen, katledilen, hakları ellerinden alınmak istenen ama asla yılmayan kadınların seçimi olacak. Bu seçim; kadın haklarını pazarlık konusu yapan, 6284 sayılı kanunu kaldırarak, kadını eve hapsetmek isteyen zihniyete karşı mücadele eden, haklarından asla vazgeçmeyen kadınların zaferi olacak” diye konuştu.

Konuşmasında gençlere, emekçilere seslenen Aydemir, “Bu seçim sizin seçiminiz olacak. İşleri, umutları, gelecekleri çalınan, eğitim hakları ellerinden alınan siz gençlerin seçimi... Barınma hakları gasp edilerek tarikat yurtlarına mahkum bırakılan ama bilimden, sanattan, kültürden, uygarlıktan vazgeçmeyen gençlerin seçimi olacak. Baskılara rağmen özgürlüklerinden asla taviz vermeyen gençlerin zaferi olacak. Bu seçim alın terinin karşılığını alamayan emekçinin seçimi olacak. Ürünü tarla kalan çiftçimizin, sendikal hakkı gasp edilen işçimizin, yoksulluğa mahkum edilen emeklimizin, siftahsız kepengini kapayan esnafımızın seçimi olacak. Sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

1Aydemir konuşmasında şunları da kaydetti: “14 Mayıs seçimlerinde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız. Saray iktidarının yerine halkın iktidarını inşa edeceğiz. Bu seçim halkımızın zaferi olacak. Herkes derin bir nefes alacak. Her türlü eşitsizliği gidererek ulusal dayanışma duygularını güçlendireceğiz. Milletimizi en geniş yelpazede temsil eden Milet İttifakı olarak, sorunlarımızı demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerek, çoğulculuk ve katılımcılık temelinde çözmek hedefiyle bir araya geldik. Vatandaşımız, yokluktan, yoksulluktan, baskıdan, parmak sallayan yöneticilerden usandı. İşsizliği, yoksulluğu, adaletsizliği, liyakatsizliği, kayırmacılığı, umutsuzluğu ortadan kaldırmak gibi bir sorumluluğumuz var. Hedefimiz; Türkiye'yi halkın iradesine, yurttaşın özgürlüğüne, tüm yurttaşlarımızın geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke haline getirmektir. Cumhurbaşkanı cumhurun başkanı olacak. Vatandaşını aldatmayan, aldatılmayan, vatandaşını kandırmayan, kandırılmayan, tarafsız, dürüst adil bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde hak, hukuk ve adalet mücadelemizi iktidarla taçlandıracağız. Yokluk, yoksulluk, yolsuzluk sona erecek. Hiçbir kadınımız şiddete maruz kalmayacak, hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek, geçlerimizin umutlu, yaşlılarımızın huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Dostlarım, Şafak sökmek üzere 14 Mayıs'ta halkın iktidarını kuracağız. Sana söz Hopa’m yine bahar gelecek. Sana söz Hopa’m yine umutlar yeşerecek. Başlıyoruz, Başlıyoruz, Başlıyoruz... Hepinizi en içten sevgiyle, saygıyla selamlıyorum... Cumhuriyetle kalın Atatürk'le kalın hoşça kalın.”

Editör: Editör Masası