Temayül yoklaması yapıldı Temayül yoklaması yapıldı

Hopa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe binasında partililer ile bir araya gelen Taner Ekmekçi 2024 yerel seçimlerinde Hopa Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayarak İlçe Başkanı Şükrü Aydemir'e başvuru formunu teslim etti.

Mevcut başkan Taner Ekmekçi yaptığı konuşmada, 5 yıllık başkanlık sürecinde vicdan ve eşitlik ilkesi ile çalıştıklarını ifade etti. Hopa’da siyasetin yoğun bir şekilde yaşandığı vurgulayan Ekmekçi “Şeffaf belediyecilik anlayışımızla yönettiğimiz belediyemiz de bu anlayışımdan ödün vermeden çalıştım. Zor ve eleştiriye açık bir makamda 5 yıl boyunca vicdan ve eşitlik ilkesiyle çalıştığımı, anlım açık bir şekilde ifade etmenin gurunu yaşıyorum. Hopa,  sizlerin de bildiği gibi siyasetin yoğun yaşandığı, iktidar cephesinin her zaman hedefinde olan, lokomotif konumunda bir ilçedir. Nüfus yoğunluğu olarak ise, hizmet yükü diğer ilçelere nazaran daha fazladır. Bu sebepten dolayı eksik kaldığımız noktalar elbette olmuştur” dedi.

ekmekçi aday ka27 (3)

Hopa’nın gelişimi için köklü sorunlar ile uğraştıklarını ifade eden Ekmekçi, Türkiye’de en ucuz su tarifesinin de Hopa Belediyesinde uygulandığını vurguladı. Ekmekçi konuşmasının devamında “Belediyecilik hizmetlerinde rekreasyon çalışmalar her zaman daha fazla talep görmüştür fakat  ilçemizin  alt yapı ve su sorunu varken  görsel çalışmalara ağırlık vermemiz belediyenin kısıtlı imkanının doğru kullanılmamasına neden olurdu. Yarım asırdır su ve alt yapı sorunu yaşayan ilçemiz de bu sorunları yok sayarak oy kaygısıyla göz boyama çalışmaları yapmamız Hopa’mıza ihanet olurdu. Önceliğimiz, Hopa’mızın gelişimi için köklü sorunları çözmekti ve bunu başardık. İlçemizin komple şehir şebeke hattının değişmesi ciddi ve özveri gerektiren bir çalışmaydı. Maddi olarak gelir gider dengesi kasıtlı olarak bozulmuş belediyemizde bu çalışmalarımızı yaparken oldukça zorlandık. Buna rağmen içme suyumuza zam yapmadık ve şunu da söyleyebilir ki Türkiye’de en ucuz su tarifesi Hopa Belediyesinde uygulanmaktadır. 2019 yerel yönetimler seçiminde, iktidar partisinden devraldığımız  belediyemizin gelir gider dengesi bozulmuştu. Devralırken beyan edilen 3 milyon borç, ilk araştırmamızda 19 milyon olarak, daha sonra ayrıntılı borç tespitinde ise 33 milyon olarak tespit edildi”

“İktidar cephesi borçsuz devraldığı belediyeyi 33 milyon borçla devretti. 2014 Yılında borcu olmayan, Hesaplarında 13 milyonun üzerinde nakit parası olan, Sel  felaketi sonrası AFAD tan   8 milyon civarında para gelen, Hayır sever büyüğümüz tarafından  1 milyon  bağış yapılan, Dükkan satışlarından 4 milyon 600 bin Kasasında bu süreçte 26 milyon 700 bin nakit parası  olan, SGK ve Vergi ödemelerini yatırmayan, Esnafın emanete alınan faturalarını ödemeyen, İller bankası kredi taksit ödemeleri  öteleyenler, Bırakılan borçların hesabını veremeyenler, tekrar belediyeyi devralmaya talipler… İktidar cephesi önce bu yapılan borçlanmaları kalem kalem Hopa halkına açıklasın ondan sonra talip olsunlar. 2014 de borçsuz devraldıkları belediye bu denli nasıl borçlandı?  Hangi yatırıma para harcadılar? Takdir halkındır” dedi.

Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, ikinci dönemde Hopa ilçesine yakışır rekreasyon alanları ve sosyal projeleri hayata geçireceklerine değinerek aday adaylığı açıklamalarını şu sözlerle devam ettirdi “ Hopa halkı şunu çok iyi biliyor ki bizim hesabını veremeyeceğimiz tek kuruşumuz yoktur. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olarak gururla ifade etmek isterim ki çalmadan, rant sağlamadan, halkımızım menfaatlerini gözeterek kaynakları doğru kullanarak çalıştım. İşte tamda bu sebepten dolayı tecrübelerimle bir dönem daha ilçeme hizmet etmek için tekrar adayım. 2. dönemimizde ilçemize yakışan rekreasyon alanları ve sosyal projeleri hayata geçireceğiz. Bu projelerle Hopa’mızın çehresini pozitif yönde değiştireceğiz. Hayata geçireceğimiz bu projelerle de gençlerimize yeni istihdamlar yaratmış olacağız. Projelerimizin ayrıntılarını da daha sonra sizlerle paylaşacağım. 5 yıl boyunca birlikte yürüdüğüm çalışma arkadaşlarıma, her daim  gurur duyduğum partime, il ve ilçe Örgütüme, kadın ve gençlik kollarımıza ve siz değerli dostlarıma en içten duygularımla teşekkür ederek tamamlamak istiyorum. Hopa’nın çağdaş, laik, ilerici yurttaşlarını ve kuruluşlarını Cumhuriyet Halk Partisine destek vermeye davet ediyorum, Aday Adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Orhan Atanın da katılarak konuşma gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Parti üyeleri, Gençlik Kolları, Kadın Kolları katılım sağladı. 

Haber: Çiğdem ARSLAN

ekmekçi aday ka27 (1)

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN