Kaledibi İskele’de basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Yazıcı, belediye başkanlığına neden talip olduğunu anlattı. 

Projelerinden bahseden Yazıcı, amacının ayrıştırarak değil birleştirerek çalışmalar yapacağını söyledi.

Yazıcı, açıklamasında, “Görev yaptığım süre içerisinde ben hiçbir vatandaşı, hiçbir kesimi ayırmadım, eşit bir şekilde hizmet etmeye çalıştım. Hiç kimseye bir metre uzak veya yakın durmadım. Dolayısıyla belediye başkanlığını kazandığım takdirde Artvin için yapacağım pek çok projem var.” dedi.

Artvin’de yaklaşık 10 yıllık İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği boyunca kent için en iyi hizmeti yapmaya çalıştığını belirten Yazıcı, şimdide belediye boyutunda belediye başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Yazıcı, “Hiçbir siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin herkese aynı ölçüde hizmet götürmeye özen gösterdim. Benim dönemimde Özel İdare sonraki yıla borç aktarmadı. Kaynaklarımıza göre projeler yaptık. Artvin Kalesinin turizme kazandırılması için o dönem çok fazla mücadele ettim. Kentin en önemli ihtiyaçlarından olan sosyal yaşam alanlarını yapmak belediyenin en tabi görevi. Otopark, çocuk parkları gibi sorunların çözülmesi gerek. Bazı projeler de belediyenin görevini aşıyor tabi örneğin Varyant tüneli. Bunu hükümet ile iyi ilişkiler kurarak yapmak gerekir. Bu da yönetici vasfı gerektirir. Belediye Başkanı kesinlikle ben dememeli. Başkan yetki ve sorumluluk vererek disiplini sağlamalı.” diye konuştu.

Başkan Orhan 2. dönem için yeniden aday Başkan Orhan 2. dönem için yeniden aday

Yazıcı, tüm aday adaylarına seçim sürecinde başarılar diledi. 

SAVE_20231125_141553

Orhan Yazıcı Kimdir?

1955 doğumlu Orhan Yazıcı, Okumuşlar Köyü’nde ilkokulu okudu. Artvin Endüstri Meslek Lisesi’nde Lise öğrenimi tamamlayan Yazıcı, Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu’nda Makine Mühendisliği’ni bitirdi.

1980 yılında Artvin Orman Tamirhane Müdürlüğü’nde Makine Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1997-2002 yılları arasında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü görevini yerine getiren Yazıcı, 2002-2005 yıllarında Rize’de Köy Hizmetleri Müdürlüğü, 2005-2009 yıllarında ise Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

2009 yılında Mahalli İdareler seçiminde Ak Parti’den belediye başkan adayı olarak Artvin’e geldi. Çok az farkla kaybetti.

Haber: Emine OCAKÇI 

Editör: EMİNE OCAKÇI