Taner Ekmekçi aday adaylığını açıkladı Taner Ekmekçi aday adaylığını açıkladı

4 dönemdir sizi temsil ediyorum. Üzerimdeki elbiseler eskidi ama şunu bilin ben bu elbiseyi kirletmeden geldim karşınıza. Ne beşli çeteye boyun eğdim ne de memleketimi paraya sattım. Bu nedenle karşınıza tertemiz geldim.” dedi.

Ardanuç CHP (6)

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Artvin Milletvekili adayları Uğur Bayraktutan ve Oğuz Kurdoğlu, seçim çalışmalarını mitingle sonlandırmak için ilçe ilçe geziyor.

CHP’li adaylar kentte yürüttükleri seçim çalışmalarının son günlerini miting programına ayırdı. Ardanuç’ta başlayan mitinge CHP’li belediye Başkanları, Millet İttifakı İl ve İlçe Başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ardanuç’ta seçmene seslenen Uğur Bayraktutan, ilçeden iki adalet bakanı çıktığını ancak Adliyenin kapatıldığına dikkat çekerek, “Ardanuç’un Adalet Bakanı yok muydu? Semih Alparslan buranın çocuğu değil miydi? Sonrasında Abdülhamit Gül oldu. Adalet bakanı çıkaran Ardanuç’un adliyesini kapattılar.” diye konuştu.

Ardanuç CHP (8)

Milletvekili seçilmesi durumunda Ardanuç halkına doğalgaz sözü veren Bayraktutan, “Şimdi Ardanuçlu ile karşılıklı senet yapacağız. Borçlarımı ödemeden önce neler yapacağımı söyleyeceğim. Ardanuç sana namus sözü Ankara’ya gidince ilk önce doğalgazı getireceğim. Sabıka kaydı için Artvin’e giden Ardanuç başka şeyden tasarruf edilmez miydi Adliyeden tasarruf ettiler. Cumhurbaşkanımızdan aldığım yetki ile söylüyorum Ardanuç’ta ilk olarak kapanan adliyeyi açacağız. Kapanan köy okullarını açacağız. Her köye veteriner, ziraat mühendisi ve öğretmen atayacağız. Köyleri yeniden cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu devirde gittiğim her köyde yol sorunu konuşuluyor, hala su ile alakalı problemlerimiz varsa, hala elektrik kesiliyorsa bir yerde problem vardır.” ifadelerini kullandı.

Artvin’in sorunlarını 4 dönem boyunca meclis kürsüsünden haykırdığını belirten Bayraktutan, “Çaya fiyat vermediklerinde parlamentoda kürsüye bir çuval çay döktüm. Yusufeli canlı canlı suya gömülürken kürsüye tabut ile çıktım. Cerattepe geçilmez derken kürsüde 24 saat oturma eylemi yaptım. Muhalefet ile bu kadar oluyor. Ben parlamentonun ilk onuna girdim. Karnem orada gizlim saklım yok şimdi iktidar istiyorum.” şeklinde konuştu.

CHP 28. Dönem 2. Sıra milletvekili adayı Oğuz Kurdoğlu da Ardanuç mitinginde yaptığı konuşmada, 1945 yılında çıkarılan yasa ile orman köylüsünün ata toprağının kamulaştırılması sorununu çözeceklerini ve ellerinden alınan arazilerin geri verileceğini ifade etti.

Ardanuç CHP (9)

Sorunların kaynağına inmek için ön çalışma yaptıklarına değinen Kurdoğlu, “Biz bu yola çıkarken pek çok problemi, acıyı, gelecek endişesini düzeltmek için yola çıktık. Doğrusu bu yola çıkmadan önce de bütün sıkıntıları bilelim diye adım adım bu dağlarda dolaştık. Bilin ki bu gelen hükümet millet ittifakının hükümetidir. Sizlere ve bundan sonra çocuklarınıza ve torunlarınıza daha iyi çevre bırakmak için daha mutlu ülke bırakmak için size söz CHP gibi size söz Kemal Kılıçdaroğlu gibi size söz millet ittifakı gibi hep birlikte çalışacağız.” dedi.

Orman köylülerinin sorunlarını çözeceklerini ve üretime teşvik için projeler üreteceklerine değinen Kurdoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

Ardanuç CHP (7)

“Eğitimden, hukuka, sağlığa kadar her konuda büyük bir bozulmasının içerisindeyiz. Ekonomik olarak kriz değil büyük bir buhran içerisindeyiz. Bu buhranı gidermek için bir araya gelmek lazımdı o yüzden bir araya geldik. Birleşe birleşe kazanacağız. Ormanları tarumar eden anlayışı değiştireceğiz. Ormanlar artık sadece müteahhitlere verilen, sermaye sahiplerine değil köylüye verilecek. Artvin’in yarısından fazlası orman. Orman köylülerinin elinde olan pek çok kazanım ne yazık ki son 15 yılda kaybedildi. Kadastro geçtikten sonra yüzyıllardır kullandığınız araziler ata toprakları artık elinizde değil bunlarla ilgili yapılması gereken ne varsa çalışmalara başladık. Bu ormanların yeniden sahiplerine iade edilmesi ve özel orman olarak işletmelerini sağlayacağız. 1945’de çıkan kanun ile ormanlar devletleştirildi ama bundan milletin haberi yoktu. Bu kanun düzeltilip ormanlar sahiplerine geri verilecek. Sularımız problemli çünkü dağlarımız tarumar ediliyor. Bir avuç insana peşkeş çekiliyor doğal varlığımız. Oysa bu varlıklar tüm milletin, Ardanuçluların. Oysa doğal kaynak yönetimini iyi planladığımız zaman bütün halkın geleceğin, çocukların ve torunlarımızın yararlanacağı birer varlık haline getirmek mümkün.

Ardanuç CHP (4)

Kırsalın refahı gerçekleşmeden ülkede kalkınma olamaz. Kırsalda köyde üretim artacak. Üretim artmadan zenginlik olamaz. Üretim artmadan enflasyon düşmez, işsizlik azalmaz.”

Emine OCAKÇI

Ardanuç CHP (2)

Editör: Editör Masası