İsmet Acar Yaşam Vadisi Asma Köprü Yapım İşi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi

Aksu Mahallesi ve Gündoğdu Mahallesini buluşturacak olan İsmet Acar Yaşam Vadisi Asma Köprü Yapım İşi Temel Atma Töreni Borçka’da gerçekleşti. Yaşam Vadisi Asma Köprüsü 90 metre açıklığın da, beton ayaklar üzerin de çelik halatlar ile taşınacağı aktarıldı.

20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor 20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor

4 Kenarları 125 cm petek örgülü güvenlik tel olacak şekilde inşa edileceği belirtilerek köprünün ihale bedeli 1 milyon 714 bin 540 TL olduğu bildirildi. Yüklenici firma tarafından iş bitirme tarihinin 15 Mayıs olarak taahhüt edildiği aktarıldı. İlçede asma köprü yapımı kentsel bir donatı olmasının yanı sıra bir kültür mirası olarak da yapımını önemsediğini dile getiren Belediye Başkanı Ercan Orhan, Macahel, Beyaz Su, Karagöl, Karçallar, Yıldız Gölü ve baraj destinasyonları ile birlikte köklü ve renkli kültürel mirası ile turizm değeri olarak Borçka’nın imajını daha da yükseltmek istediğini belirtti.

“Turizm Açısından Farkındalık Yaratacak”

00

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, ilçe halkının nefes alabileceği araç trafiğinden uzak ve öğrenciler açısından rahatlık sağlayacağı bir proje olduğunu belirterek turizm açısından farkındalık yaratacağını şu sözlerle dile getirdi “Çoruh nehri ve çeşitli dereler üzerinde bulunan ve geçişimizi sağlayan bu asma köprülerimizin bize bir kültür değeri olarak turizm açısından çok önemli bulduk ve İsmet Acar Beyin katkıları ile bugün betan atma törenin de sizlerle birlikte olmak son derece gurur verici. Tabi belediye başkanı olunca belediyenin yapması gereken birçok işler vardır. Zaman zaman belki istemeden de olsa kırdığımız arkadaşlar da olabilir ama hizmette sınır yoktur her zaman hizmet için elimizden geldiğince bütün çabayı sarf etmeye devam ediyoruz. Borçka da temiz yerlerde birlikte gezeceğiz ve Borçka daha da güzel, yaşanılır ve konforlu bir hale gelecek. Bunu ben belediye başkanı olarak değil birlikte yaptık. Burası bir Yaşam Vadisi, Borçka halkının nefes alabileceği ve araç trafiğinden uzak Çoruh kenarın da bir Avrupa kenti şekline dönüşecek bir yer. Aksu Mahallesi ile Gündoğdu mahallesini buluşturduk. Nehirlerimiz üzerinde yapılan köprülerimiz vardı barajlar nedeni ile köprülerimiz sular altında kaldı. Ayrıca turizm açısından da bir farkındalık yaratan köprülerimizi burada da inşa etmek için toplandık ve inşallah kısa bir süre içerisinde bitirip sizlerin hizmetine sunacağız. Bu bölge atıl duruyordu buranın Borçka’ya açılması ve Borçka halkının buradan faydalanması gerektiğini düşündük ve bence çok da iyi oldu. Borçka halkı araç trafiğinden kurtularak özellikle okullar bölgesi olması nedeni ile son derece önemsediğimiz bir bölge burası. Bu köprü bittikten sonra buranın yeşillendirilmesi, oturma alanlarının yapılması belki de bir müzik sisteminin konması gibi daha farklı şeyler olacak.”

“Prestij Katacak”

2-2

CHP İl Başkanı Orhan Atan, İsmet Acar Yaşam Vadisi Asma Köprü Yapım İşi Temel atma törenine katılarak gerçekleşecek projenin Borçka’ya prestij katacağını şu sözlerle dile getirdi” Göreve geldiği ilk günden bugüne çalışmaları ile hiç kimseyi ayırmadan, kapısı herkese açık olan küçük büyük herkesin sevgisini kazanmış çalışkan beyefendi Borçka’mızın Belediye Başkanı seni yürekten kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Bugün burada Borçka’mıza prestij katacak bir temel atma törenindeyiz. Borçka Belediyesinin son 3-4 yılda alt yapı, üst yapı çalışmaları sosyal- kültürel faaliyetleri herkes tarafından takdir edilmektedir. Bizlerde bundan mutluluk duymaktayız. Borçka Belediye Başkanımıza, ekibine, çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum” diye konuştu.

Artvin İyi Parti İl Başkanı Yusuf Sağlam, Asma Köprünün Borçka’ya yakışacağını belirterek “Bugün güzel insan Borçka Belediye Başkanımız Ercan Orhan Beyin güzel bir icraatına şahitlik etmek, yapılacak olan işin temel atma törenin de bulunmak üzere buradayız. Bu hizmet Borçka’mıza da çok güzel yakışacak. Ben bu vesile ile bu hizmete imza atan, katkı veren başta belediye başkanımız olmak üzere kıymetli ekibine, çalışanlarına, yükleyici firmaya özellikle de Artvin’imizin gururu olan değerli iş adamımız İsmet Acar Beye de huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Bu projenin Borçka’mıza ve Artvin’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

1-2

Temel Atma törenine CHP İl Başkanı Orhan Atan, İyi Parti İl Başkanı Yusuf Sağlam, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, CHP İl Genel Meclis Üyesi Celal Alparslan, CHP İlçe Başkanı Vehbi Yılmaz, İyi Parti İlçe Başkanı Recep Çırak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Servet Şamlı, Sol Parti İlçe Başkanı Ömer Çatan, Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Muhammet Özkurt, Şoförler Odası Başkanı Nusret Kanbur, Borçka Belediyesi Meclis Üyeleri, Personelleri ve muhtarların katılımı ile kurdele kesimi gerçekleşti.

Ümran Kara

Editör: Haber Masası