CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemde Artvin’de 7 belediyeyi aldıklarını ifade ederek, “2019 önemliydi bizim için, Artvin’de  dostluğu, kardeşliği yakaladık. 9 Belediyenin 7’sini aldık, Yusufeli Belediyesini katakulliyle elimizden aldılar.  Bu şu demekti AK Parti’nin en güçlü olduğu zamanda, bütün karar mekanizmalarını ellerinde tuttukları zamanda Artvin Türkiye’de hiçbir ilin yapamadığı başarıyı elde etti.  Tekirdağ’da geçmiş dönemde 12 belediyenin 12’si bizdeyken Tekirdağ 2019 seçimlerinde 12 Belediyenin 8’ini aldı. Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle bir belediye elde edilmedi. Şimdi görüyoruz ki AKP bunları almak için elinden geleni yapmak ister. Biz de elimizdeki belediyeleri muhafaza ederek üstüne yeni belediyeler ekleyeceğiz bunu yapmak zorundayız.  Bir şeyi asla unutmayın Artvin Mustafa Kemal’in kentidir, Artvin Cumhuriyet kentidir bu kentin nasıl bir kent olduğunu görmek için hemen yanındaki kentlere gidin farkı görün.” dedi.

Ekmek Parası Siyasi Malzeme Mi Oldu? Ekmek Parası Siyasi Malzeme Mi Oldu?

Artvin’de bir dönem kaybedilen belediyenin kentin havasını değiştirdiğini dile getiren Bayraktutan, “Artvin’in sokaklarında kızlarımız özgürce dolaşırlar, Artvin sokaklarında çocuklarımız istediği gibi dolaşır kimse kimseye bakmaz,  kimse kimseye laf atmaz, kimse kimseyi rahatsız etmez.  Çünkü burası Mustafa Kemal şehridir, bunu da sağlayan belediyedir. Belediyenin vermiş olduğu o oksijen o hava var ya bu belediye kentin sokaklarına bile oksijen veriyor. Bunu kaybettiğinizde anlayabilirsiniz. Biz bunu beş yıl kaybettik o zaman anladık.  Biz yeni dönemde belediyeyi alacağız büyük bir beklenti içerisindeyiz. Biz 14 Mayıs’tan önce bu seçimleri alıyorduk hepimizin genel beklentisi buydu. Herkes büyük bir inanç içerisindeydi.  Bir şeyler oldu, karşı tarafta sahtekarlık yaptılar, devlet olanaklarını kullandılar.” diye konuştu.

Seçimlerde parti devletine karşı mücadele verdiklerini sözlerine ekleyen Bayraktutan, konuşmasında şunları da söyledi:

“Klasik örnek veriyorum Şavşat’ın köylerini İmran Başkanla beraber gezdik.  30’a yakın köye gittik. Bir köye giderken dediler “Vali bey arkadan geliyor” zannettim ki Vali Bey normal ziyaret yapıyor. Meğer İsrafil Kışla, Vali Bey ile beraber geziyormuş. Bir devletin valisi çalışma yapıyor bil ilçenin kaymakamı partizanca çalışma yapıyor buna parti devleti diyorlar.  Buna bahane bulmak istemiyorum bahaneye ihtiyacımız yok ama biz parti devletiyle yarıştık. Ama şu var biliyorum Artvin’de bu kadar belediye varken sizi nasıl geçtiler diyebilirsiniz, kıl payı ile geçtiler onu da hangi ilçe sayesinde geçtiler hepimiz biliyoruz.  Artvin’de gücümüzü muhafaza ediyoruz Halep oradaysa arşın burada. 31 Mart’ta kutluyoruz gelsinler, biz buradayız.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası