Partisinin Şavşat ilçe kongresinde konuşan Biber, İktidarın İslami bir rejim değil, faşist bir İslami rejim arzuladığını kaydederek, “Bizler Cumhuriyete sahip çıkacağız. Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Seçimlerden önce hepimiz çok umutlanmıştık ki seçimi alıyorduk ama seçimi alamadık.  Bugünkü yapıda AKP ile devlet bir araya gelmiş. Biz artık devlet ile yarışıyoruz. Bize diyorlar ki sandıkları iyi koruyamadınız. Arkadaşlar sandığı devlet korur. Vatandaş nasıl koruyacak?” dedi.

Devletin koruması gereken sandıkları kendilerinin koruduğunu vurgulayan Biber, böyle bir durumun kabul edilebilir bir şey olmadığını dile getirdi.

Taner Ekmekçi aday adaylığını açıkladı Taner Ekmekçi aday adaylığını açıkladı

CHP’nin ittifakla çok önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Biber, aslında seçimi kazandıklarını dönen hileyle bir kez daha seçiminden mağlup ayrıldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Hepimizde tabii moral bozukluğu oldu ama battık gittik gibi söylemleri asla kabul etmiyorum. Böyle bir şey hiçbirimiz yapmamalıyız. Belediyeleri de AK Parti alır diye düşünenler var. Belediyeyi AK Parti niye alıyor? AK Parti bugün daha iyi bir konuma mı getirdi? Türkiye’yi nereye götürdüğü belli. Ayrıca bugün herkes yaşam mücadelesi veriyor. Üstte yüzde 20 tabaka var, onu bir kenara koyun yüzde 80’i yaşam mücadelesi veriyor hepimiz bunu yaşayarak görüyoruz. Arabaların depoları kaça doluyor, hepimiz biliyoruz. Kurların artışıyla her şeye zam geldiğini artık görebiliyoruz. Aldığımız 100 liralık malı 500 TL alınca bu nasıl oldu diyoruz. Kiralarını nasıl arttığını görebiliyoruz insanlar artık büyük şehirlerde nasıl yaşayacağım diye düşünmek zorunda. Peki bu ülkeyi yangın yerine çeviren AK Parti mi kazanacak”

CHP’deki hataların düzeltilmesi gerek

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde de hatalar yapıldığının da altını çizen Biber, “Bu hataların da düzeltilmesi lazım. Cumhuriyet Halk Partisi öyle bir partidir ki, hepimiz için umuttur. Cumhuriyet Halk Partisi o ittifakın lokomotifiydi. Bakıyorum ki bu seçimden sonra ittifak dağılıyor.  Sanki her şey bir seçim içinmiş. Halbuki faşizme karşı ittifaklar sürekli olur. İttifaklara daha çok ihtiyacımız var. Onun için önümüzdeki seçimlerde. Doğru şeyler yapmamız lazım. Aday tespitinde de başka yerde de topluma güven vermemiz lazım.

Sizden ricam. Bir eski il başkanı olarak, birçoğunun da abisi istiyorum ki önümüzdeki seçimlerde Artvin’de daha büyük başarı elde edelim” ifadelerine yer verdi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası