Dr. Öğr. Üyesi ve Üniversitenin Erasmus Kurum Koordinatörü Hakan Gültekin, Erasmus programının Avrupa Merkezinde başlamış olduğunu ve dünyanın dört bir yanına yayılmış etkinlikleri içeren prestijli bir program olduğunu belirtti.

Eğitimler 2 Ekim’de başlıyor  Eğitimler 2 Ekim’de başlıyor 

Artvin Çoruh Üniversitesinde Erasmus + programının yoğun bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Çeşitli ülkelerden öğrencilere ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Gültekin Avrupa’nın çeşitli ülkelerine staj öğrenim hareketliliği için öğrencileri gönderdiklerini aktardı.

Hakan Gültekin, klasik Erasmus olarak bilinen K1 ve K2 projeleri hakkında bilgi vererek “Green Chem” ve “Back to Green” hakkında şu sözleri dile getirdi “Klasik Erasmus olarak bilinen K1 hareketliliğin yanı sıra K2 projeleri denen daha kapsamlı Avrupa Birliği üyelerini içeren çok boyutlu projeleri de barındırmaktayız. Projelerimizden ilki green chem denen projemizde tıbbi aromatik bitkiler ve çevre duyarlılığı konuları işlenmekte hem yurt içi hem de yurt dışında green chem de etkinliklerimize katılabilirsiniz. Bir başka yürüttüğümüz K2 projemizde back to green hem yurt dışı hareketliliğinde bulunabileceğiniz gibi aynı zamanda yurt içinde TURÇEV ile birlikte yürütmekte olduğumuz eko kampüs ve çevrenin genç sözcüleri programında da yer alabilirsiniz. Almakta olduğunuz herhangi bir akademik eğitimin yanı sıra çevre duyarlılığı hususlarında, çevre gazeteciliği ve çevrenin korunması eko kampüs uygulamaları kapsamında sertifikalara ve programlara dahil olabilirsiniz. Artvin Çoruh Üniversitesi bir sınır üniversitesi ama sadece Kafkasya veya Gürcistan bölgesi değil dünyanın dört bir yanından yüzün üzerinde üniversite ile anlaşmalarımız bulunmakta. Bu bahsettiğim ilgili programlar dahilinde ve yeni başvurmuş olduğumuz programlar dahilinde uluslar arası haraketlilik imkanına sahip olabilme şanslarınız bulunmaktadır. Üniversitemizi tercih eder ve geniş ailemizin bir parçası olursanız ilk uğrayacağınız ofislerden biri Erasmus ofisi olmasını öneririm” dedi.  

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası