İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

Selahattin Sancak Şahin; akaryakıt, temel tüketim malları ve kira fiyatlarına zam geldiğini belirterek emeklileri görmezden gelindiğini vurguladı.

Kamu çalışanlarına verilen artışın emeklilere de verilmesi gerektiğini dile getiren Şahin, iktidara seslenerek en düşük emekli maaşın 15 bin lira olması gerektiğini dile getirdi. Şahin, gıda üzerindeki fiyat artışlarına değinerek simit almanın artık lüks olduğunu kaydetti.

Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Selahattin Sancak Şahin, “insanca yaşamak istiyoruz” diyerek taleplerinin demokratik ve insani olduğunu belirtti. Şahin konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi “Ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez olmak üzere, çalışanların ve emeklilerin maaşları ülkemizde seyreden yüksek enflasyon nedeni ile yeniden belirleniyor. Beklentimiz, emeklilerin enflasyona ezdirilmeden, insani yaşam koşullarına uygun maaş artışının yapılmasıydı. Ne yazık ki iktidar, beklentilerimizden öteye emeklileri açlıktan ölüme mahkum etmekten tereddüt etmedi. 6 milyonun üzerinde emekli temmuz artışlarında hiç yararlanmadı.1 lira dahi maaşları artmadı. 3 milyonu aşkın emekli 1 liradan başlayan "maaş artışlarıyla" adeta şoka girdi. Geri kalan emeklilerin maaşı sadece yüzde 25 arttırıldı. Akaryakıta yapılan zamlar sadece 2 ayda yüzde yüze dayanırken, 28 Mayıs'tan bu yana temel tüketim malları, kiralar, dayanıklı tüketim ürünleri, her şeye ama her şeye amansız zamlar yapılırken, emekliler görmezden gelinemez. Bu demokratik değil bu adil değil, bu vicdani değil, bu insani hiç değildir. Domatesin 35 lira, biberin 40 lira, üzümün 50 lira olduğu bir Türkiye hayal etmemiştik. Bir karpuz 100-150 lira, et 400 liradan başlıyor. Ekmek 7,5 lira, simit artık lüks oldu. Bize simidi lüks hale getirenlerden bu yerel seçimlerde hesabını soracağız. Yasa gereği kamu çalışanlarına verilen artış, memur emeklilerine de verilmesi gerekirken, onu da kestiler. 8077 liralık artışları emeklilere vermediler. Buradan iktidara sesleniyoruz.1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşı 15 bin lira olmalıdır. Ayrıca memurlara verilen 8 bin 77 liralık ek zam bütün emeklilere verilmelidir. Biz emekliler insanca yaşamak istiyoruz. Bu talebimiz son derece demokratik ve insanidir. Aynı zamanda hakkımızdır. Buradan bütün emeklilere sesleniyoruz; Demokratik haklarımız için, insanca yaşamak için susmak yok mücadeleye devam” ifadelerine yer verdi.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası