Artvin 28. Dönem Bağımsız Milletvekili adayı Arif Ataman yaptığı açılamada, Artvin’de nitelikli iş kolları geliştirilerek, gençlere iş imkanı sunup göçe engel olunması gerektiğini belirtti.

Bağımsız aday Ataman, Milletvekilliği seçim çalışmalarında Artvin için yapacağı hizmetleri tek tek anlatmaya devam ediyor.

Taner Ekmekçi aday adaylığını açıkladı Taner Ekmekçi aday adaylığını açıkladı

Kentin sorunlarını önceden belirleyip bunlara çözüm üreten Ataman, harekete geçmek için sandıktan galip çıkmayı bekliyor.

Kentteki en önemli problemin genç nüfusun göç etmesi olduğuna vurgu yapan Ataman, gençlerin memleketini çok sevdiğini kaydederek, nitelikli iş alanlarına değindi. “İşsizlik Artvin'in en önemli sorunlarından biri. Özellikle gençlerin iş bulması noktasında Artvin çözüm üretemiyor. Bu da göçe neden oluyor. Oysa gençlerimiz Artvin'i çok seviyor ve Artvin'de yaşamak istiyorlar. Artvin'in coğrafyası zorlu ama Artvin'in coğrafyasında önemli potansiyeller var. Gençlerimizin sadece iş sahibi olmasını değil aynı zamanda nitelikli iş sahibi olmalarını istiyoruz. Şunu istiyoruz ki bizim gençlerimiz istedikleri zaman yurt içi,yurt dışı tatiline gidebilsinler, geleceklerine ilişkin planlar yapabilsinler. Sadece günü kurtarmak anlamında değil, elde etmiş oldukları gelirle geleceklerini planlayabilsinler.

Bu anlamda da ben Artvin gençlerinin zekâsına ve potansiyeline uygun olan geleceğin mesleklerine ilişkin yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar yazılım, programlama, robotik, yapay zeka gibi alanlar. Bu alanlar ciddi sermaye gerektirmeyen iş alanları ve sadece bulunduğunuz bölgeyle değil tüm Türkiye ve dünyayla iş yapabilir hale geliyorsunuz sonuç olarak iyi gelir elde edebiliyorsunuz. Bu hem Artvin'in doğasına uygun hem de insan kaynağına uygun.

Gençlerimize bu imkanları sağlamalıyız. Gençlerimiz sadece gelir elde ediyoruz deyip potansiyellerinin altında olan işleri yapmamalı. Bugüne kadar evet Artvin'deki büyük kamu yatırımları, enerji yatırımları insanlara geçici bir istihdam sağladı ancak bu baraj HES yatırımları tamamlandı, işsizlik artacak. Bu nedenle bir çözüm üretmemiz gerekiyor.” 

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası