19 Mayıs kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanları Milli İrade Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Siyasi Partiler (8)

Programda konuşma yapan CHP İl Başkanı Orhan Atan, ''16 Mayıs 1919'da Dersaadet'ten başlayan hürriyet yolculuğu 19 Mayıs 1919'da ulu önderin Samsun'a ayak basması ile devam etmiştir. 19 mayıs günü milletimizin prangalarından kurtulacağı, tam bağımsızlığına kavuşacağı, makus talihini üzerinden atacağı o büyük mücadelenin başlangıcı olmuştur. Bu sebeplerle 19 Mayıs; bir milletin emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin simgesi olup, ülkemizin tepesinde doğan güneştir. İşte bundan 104 yıl önce doğan o güneş halen daha yüreğimizi ısıtmakta; Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesine çıkarma mücadelesinde güç vermektedir. Biliyorum ki Atatürk'ün 19 Mayıs'ı emanet, cumhuriyeti armağan ettiği siz gençler günümüzde işsizliğin, adaletsizliğin ve baskıların pençesi altında ezilmektesiniz Ancak üzülmeyin. Ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Ülkemizin üzerindeki karabulutlar çok yakında yok olacak; bahar yeniden gelecektir. 1919'un gençliği nasıl ki hürriyet mücadelesi verdiyse bugünün gençliği de hak hukuk adalet mücadelesi vermektedir. 19 Mayıs nasıl ki bu milletin sömürge gömleğini yırttığı mücadelenin başlangıcı olmuşsa 28 Mayıs da bu milletin saray rejiminden kurtulacağı gün olacaktır. Bu inançla umudumuzu diri tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Siyasi Partiler (2)

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Altıparmak da yaptığı konuşmada, “Değerli katılımcılar; ulu önderin bandırma vapurunda açtığı yelken hürriyete açılmıştı. Güvertesinde Sarı saçlı mavi gözlü devin olduğu Bandırma vapurunun Samsun'a yaklaşırken çaldığı siren, bu milletin yıllarca süren esaretinden kurtulacağını müjdeliyordu. 19 Mayıs 1919 yorulmuş, ezilmiş, fakir düşmüş halkın vatanını kurtarmaya giriştiği gündür. İşte Atatürk'ün 19 Mayıs'ta yanan bu bağımsızlık ateşini durmadan, yorulmadan korumak gençliğin bozulmaz andıdır.” şeklinde konuştu.

Siyasi Partiler (6)

İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Sağlam ise, gençlere Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin her gün okunması gerektiğini ifade etti.

Siyasi Partiler (5)

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Nişancı da konuşmasında şunları söyledi, “Bugün, yeniden doğuşu, var oluşu ve dirilişi simgeleyen, adı Mustafa Kemal olan bir anka kuşu, Türk ulusunun kurtuluşunu sağlamak üzere bir güneş gibi samsun üzerine doğmuştur. İyi bir tarih okuyucusu ve tarihin iyi bir öğrencisi olarak bugün burada anka kuşu olarak adlandırdığımız Mustafa Kemal Atatürk'ü sizlerle buluşturmak, sizlerle kavramsal olarak tanıştırmak, tanıtmak, anlatmak ve kavratmak görevindeyim.”

İstanbullu adaylığını açıkladı İstanbullu adaylığını açıkladı

Siyasi Partiler (9)

Emine OCAKÇI

Siyasi Partiler (8)

Siyasi Partiler (4)

Siyasi Partiler (3)

Editör: Editör Masası