Açılışta konuşma yapan SOL Parti MYK üyesi Alper Taş, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na bir oy da SOL Partiye istedi.

WhatsApp Image 2023-04-19 at 18.15.08 (1)

Taş, konuşmasında, “SOL Partiye parlamento seçiminde oy verirsek oyumuzu boşa mı gider soru budur. Oy vereceğiniz arkadaşlar buradaki arkadaşlardır. Yıllardan beri her konuda halkın sizlerin hakkını ve hukukunu savunmaktan vazgeçmeyen, Metin Lokumcuların öğrencileridir, kardeşleridir, yoldaşlarıdır ve arkadaşlarıdır. Doğal olarak şunu bilmenizi isterim ki bu memleketin devrimcilerine verilecek olan asla boşa giden oy olmaz. O bir fikre verilir, o bir inanca verilir, o bir düşünceye verilir, o bir kişiliğe verilir, o bir kimliğe verilir, o bir mücadeleye verilir çünkü bizler de devrimciler olarak oya bakışımız diğer partiler gibi değildir. Onlar oy verin koy verin derler, biz öyle diyenlerden değiliz. Bizim için oy kıymetlidir, bizim için sandığa atılan bir pusula değildir o oy insandır.” dedi.

SOL Parti Artvin Milletvekili Adayı Özlem Akyürek yaptığı konuşmasında “Cerattepe’nin kurtuluş mücadelesinin adımlarını atarken biz beraberdik, iktidar “50 bin askeri yığarım yine de kazanırım” dediği günlerde biz mücadelenin birer mihenk taşıydık. O günden bugüne iktidar bizi esmek için, sürdürmek için elinden geleni yaptı. Ancak biz biliyoruz ki; Mücadeleci ruhumuzla, emperyalist, kapitalist güçlerin ülkemizde kurduğu hegemonyalarını birlikte mücadele edebiliriz. SOL Parti olarak, kadınların mücadelesinde haklarını geri almasında birer adım atmak için mücadeleyi büyütmek için biz varız, buradayız. Diyoruz ki devrimciler var, korkmayın her sokaktan geçiyoruz. Bütün meydanları doldurarak diyoruz ki; bizim mücadelemiz var, biz buradayız. Devrimciler var, kadınlar var, emekçiler var.” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-04-19 at 18.15.07

SOL Parti Artvin Milletvekili Adayı Ezgi Eriman ise yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Artvin’de yaşadığım ilk günden beri yaşamın her alanında mücadele ediyorum. Kadın alanında, ekoloji alanında gençlik alanında mücadelenin içerisindeyim, aynı sizler gibi. Arkadaşlar bizleri tanırsınız, bizler bu sokaklarda her alanımız için, her canlımız için tek tek mücadele veren insanlarız. Devrimci geçmişimizin omuzlarında yüklerimizi taşıyoruz ve bunun sorumluluğunu biliyoruz. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum bu sorumluluğu bana verdikleri için ve söz veriyorum sonuna kadar sorumluluğumu yerine getireceğim. Tek başıma olmadığımı biliyorum. Biz hep birlikte yapacağız, SOL Parti olarak yapacağız.”

İstanbullu adaylığını açıkladı İstanbullu adaylığını açıkladı

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası