Toplamda 38 aday adayının olduğu listede Artvin Belediye Başkanlığı için aday adayı olan iş insanı Celal Öztürk dikkat çekiyor

Artvin’in sevilen ve saygın iş insanı olarak dikkat çeken Öztürk, 19 Aralık 1969’da Artvin Merkez’de dünyaya geldi.

Siyasi hayatına 2007-2009 yılları arasında Artvin Merkez İlçe Mali İşler Başkanı olarak başlayan Celal Öztürk, 2009-2011 yılları arası AK Parti İl Başkanlığı Mali İşler Başkanı, 2011-2014 yılları arasında da AK Parti İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuk İşleri İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 

İki dönemdir Artvin Belediye Meclisi üyeliği, İmar Komisyonu üyeliği ve parti sözcülüğü görevine devam etmekte olan Öztürk, STK görevleri kapsamında Artvin Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcılığı görevinden sonra 2019 yılında kuruculuğunu üstlendiği MÜSİAD Artvin Şube Başkanı olarak 2023 yılına kadar görev yaptı.

Ticari hayatıma 1985 yılında inşaat sektöründe başlayan Öztürk, 2005 yılında 456 adet konut, 35 adet işyeri yaptı. 2013 yılında bitirdiği projelerden biri olan 48 daireli öğrenci apart evleri Bilal Erdoğan ve İsrafil Kışla’nın talebi üzerine TÜRGEV’e devretmiştir.2016 yılından itibaren 94 daireli apart evlerde 435 öğrenciye konaklama hizmeti veriliyor. 2015 yılından itibaren de inşaatını kendi yaptığı akaryakıt istasyonunda Petrol Ofisi bayisi olarak hizmet vermektedir. Bir kez birincilik olmak üzere dört kez vergi rekortmenleri listesine girmiştir.

CHP seçim startı verdi CHP seçim startı verdi

Ticari faaliyetlerini oğlu Bahadır Öztürk’e devreden Celal Öztürk, Artvin şehrine mensubu bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Artvin Belediye Başkanı olarak hizmet etmeyi amaçlıyor. Artvin sevdalısı, Artvin dışında yatırım yapmaktan kaçınmış, yardımlarını esirgemeyen hayırsever bir iş insanı, siyaset adamı.

Haber Merkezi

Editör: Editör Masası