Partililer yemekte bir araya geldi  Partililer yemekte bir araya geldi 

İl Başkanlığında yapılan toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan, il ve ilçelerde yerel seçime hazır olduklarını söyledi.

CHP’de belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği adayları örgüt içi üye bazlı ön seçimle belirlenmesi bekleniyor.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği gibi 31 Mart 2024 tarihinde mahalli idareler seçimlerimiz yapılacak olup, bu kapsamda genel merkezimizce il başkanlığımıza gönderilen 20.11.2023 tarihli ve 2023/1582 sayılı genelge ile mahalli idareler seçimlerinde partimizce belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı süreci başlamıştır.

Genelge kapsamında mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenler 21.11.2023-28.11.2023 tarihler arasında, yasa gereği kamu görevlileri ve örgüt yöneticileri ise 01.12.2023-05.12.2023 tarihleri arasında istifa ederek adaylık başvurularını yapabileceklerdir. Bu doğrultuda il başkanlığımız hafta sonu da dahil olmak üzere aday adaylarımıza ve tüm partililerine açık olacaktır.

seçim startı ka23 (3)

31 Mart 2019 seçimlerinde sosyal belediyecilik ile kazanan tüm belediyelerimizin yanında tüm il ve ilçelerimizde de aynı başarıyı sağlayacağız. Bu kapsamda, mahalli idareler seçiminde adaylarımızın belirlenmesi yöntemi konusunda genel merkezimize örgütümüzün görüşlerini bildirebilmemiz için il yönetimi olarak tüm ilçelerimizi ziyaret ederek tüm ilçe örgütlerimizin ve belediye başkanlarımızın görüşlerini aldık.

Ziyaretlerimizde, ilçe örgütlerimizin yapılacak mahalli idareler seçimlerine hazır olduğunu, seçimleri büyük bir coşku, umut ve heyecanla beklediklerini gördüğümüzü gururla bildiriyoruz. Yine tüm ilçe örgütlerimiz adaylarımızın örgüt içi üye bazlı ön seçimle belirlenmesi yönündeki taleplerini genel merkezimize bildireceğiz.

Bu kapsamda demokratik yöntemlerle belirlenecek olan adaylarımızla; örgütümüzün heyecan, özveri ve coşkusuyla; 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerimizde, 2019 seçimlerinde ilimizde kazandığımız başarıyı tüm ilçelerimize yayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

seçim startı ka23 (1)

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN