Emine OCAKÇI

Kentteki bir işletmede düzenlenen iftar programında gazetecilerle bir araya gelen Ataman, kendini tanıtarak milletvekili seçilmesi durumunda yapacaklarına dair açıklamalarda bulundu.

 Ataman, yaptığı konuşmada neden bağımsız aday olduğuna değinerek amacını Artvin halkına açılan yeni bir kapı olmak olduğunu kaydetti.

Bağımsız milletvekili adaylığının marjinal bir hareket olarak görüldüğünü kaydeden Ataman, “Benim bağımsız adaylığım bir protest veya marjinal hareket ya da siyasi partilere meydan okuma değil, benimkisi yenilik sunmak, Artvin halkına açılan yeni bir kapı olmaktır. Şu anda ana akım siyaset, merkeze halkı değil, partinin siyasi menfaatlerini koymaktadır. Bunun çok net örneğini, depremin ilk günlerindeki acıların sıcaklığına rağmen partilerin siyasi söylemlerinde gördük. Partilerde şu anda demokrasi, istişare, ortak akıl, düşünceye saygı önemini kaybetmiş durumda. Ancak, ülkenin ihtiyacı olan siyaset ne yazık ki bu değil” dedi.

Artvin’i ve ülkemizi yeni yüzyılda birlikte inşa edeceksek yeni bir dil oluşturulması gerektiğini vurgulayan Ataman, geçmişte kullanılan söylemlerin bırakılması gerektiğini belirtti.

AK Partili aday adayı basınla bir araya geldi AK Partili aday adayı basınla bir araya geldi

Bağımsızlığı tercih etmesinin  temel nedenin yeniliği ve çeşitliliği sağlamak olduğunu dile getiren Ataman şunları söyledi:

“Ülkenin; bağımsız, özgür konuşabilen, düşünebilen, iyi olana iyi diyebilen, eleştirilmesi gerekeni eleştirebilen ve herkesle iletişim kurabilen vekillere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Parti politikalarına takılmadan vaktimi ve enerjimi parti içerisindeki ve partiler arası çekişmelere, mücadelelere harcamamak, doğrudan halkın sorun ve isteklerine yoğunlaşmak istiyorum. Partinin halktan uzak politikalarının ne hesabını vermek ne de savunmasını yapmak zorunda kalmak istiyorum. Benim derdim; halkın sorun ve isteklerini herhangi bir filtreye takılmadan doğrudan gündeme getirmek ve ilgilileri nezdine takibini yaparak sonuç almaktır.  Benim patronum, beni vekil tayin eden ve asil olan halk olmalıdır. Halk ile arama parti organları ve parti bürokrasisi girmemelidir.

Düşüncelerimin, tespit ve tahlillerimin, değerlendirmelerimin “parti politikasına uymuyor”, “daha önceki söylemlerle uyuşmuyor”, “bulunduğumuz pozisyon bunu gerektirmiyor, aksini gerektiriyor” gibi şeylerle filtrelenmesini veya “sen o partiye dahil olduğun için böyle diyorsun” yargısı ile değerlendirilmesini istemem. Hiçbirimiz de istememeliyiz; çünkü halkımıza gerçeği ulaştırabilmenin ve halkımızın istekleri, menfaatleri doğrultusunda daha kaliteli hizmet getirebilmenin yolu budur. Ben de doğrudan halkla birlikte olmak; bu imkân, kudret ve özgürlüğe sahip olmak için Artvin’in tek bağımsız adayıyım.

Bağımsız vekil seçmen ayrımı yapmaz, doğruları çekinmeden dile getirir. Bağımsız vekil herkesle konuşur, objektif değerlendirir. Bağımsız vekil parti bağımlılığından bağımsızdır, partiden değil halktan talimat alır.

Bağımsız vekil halkın kürsüsünü halk için kullanır, partiler arası siyasete alet olmaz. Hem iktidar hem muhalefetle halk için çalışabilir, ötekileştirmez, ötekileştirilemez. Bağımsız vekil ile halk arasına parti girmez,vekili Genel başkan değil doğrudan halk seçer ve dolayısıyla genel başkana değil halka hesap verir.Bağımsız vekil filtrelenemez. Parti politikalarını değil, halkın menfaatlerini savunur. Bağımsız vekil emeğini ve vaktini parti görevlerine değil halkın sorunlarına ve hizmetine harcar.

Bu anlayışla yerinden ve yerelden yönetim felsefesiyle istişare kültürünü yeniden inşa edeceğiz. Yerel yönetimler, bölgesel kamu kuruluşları ve halk ile iş birliği içerisinde sorunları çözeceğiz, kalkınma ve refah için projeler hayata geçireceğiz.

Okullarda öğretmen ve sosyal imkân eksikliği, güvensiz(virajlar, heyelanlar, kaya düşmeleri) ve kalitesiz yollar,Hopa tır parkı sorunu, Artvin halkının nitelikli sağlık hizmetine erişimini sekteye uğratan Uzman Doktor eksikliği, özel gereksinimliçocuklarımızın destek ihtiyacı, yaşlılarımız için sosyal alanların geliştirilmesi ve daha bir çok konu ve hizmetler sabır ve hasretle beklenmiş ancak gerçekleşmediğinden Artvin’imizde adeta kanayan yaraya dönüşmüştür. Artvinbuna layık değil.

Bu sorunları çözmenin ötesinde gençlere yazılım, bilişim ve robotik gibi geleceğin mesleklerine ilişkin meslek edindirme eylem planı ile nitelikli işgücü sağlanması, Hopa limanının geliştirilerek Doğu Karadeniz lojistik merkezi olması, ata tohumu yetiştiriciliği ve ticareti, balık endüstrisinin kurulması ile kültür balıkçılığının gelişmesi gibi Artvin’i geleceğe güvenle taşıyacak bir çok projeyi hayata geçireceğiz. Artvin çok daha fazlasına layık.

Artvin’e, milletime vefa ve hizmet borcum var. Artvin’in ve milletimin bana verdiği emeklerin karşılığını ödemek ve güzel şehrimiz Artvin'e özgürce hizmet etmek için 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde Bağımsız Milletvekili Adayıyım.”

ARİF ATAMAN KİMDİR ?

Arif Ataman, 1986 Murgul-Damar’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Artvin'de tamamladı. Artvin Anadolu Lisesinde Ortaokulu bitirdikten sonra Ordu Fen Lisesi'ni kazandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinde lisans, ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde akademisyenlik ve zamanda yüksek lisans eğitimini yürüttü. Devlet bursu kazanarak Program ve Proje Yönetimi alanında mastır eğitimi almak için İngiltere'ye gitti. İngiltere'de mastırını tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndü. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki akademisyenlik görevine bir süre daha devam etti. Ayrıca, işletme alanında 2. lisans derecesini aldı.2012 yılındaBOTAŞ'ta çalışmaya başladı. BOTAŞ'ta mühendis, bölge müdür yardımcılığı, daire başkanlığı ve uluslararası şirketlerde yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. Ülkemizin TANAP, Türkakımı, FSRU gibi çok önemli uluslararası projelerinde yer aldı veya liderlik etti. Son olarak yaklaşık 5 yıldır yürüttüğü Uluslararası Projeler ve İş Geliştirme Daire Başkanlığı görevinden milletvekili adaylığı için istifa etti. İyi derecede İngilizce bilen Ataman, evlidir.”

Editör: Editör Masası