Artvin’de 17 Eylül tarihinde CHP Artvin İl Başkanlığı seçiminin yapıldığı 38. Olağan Genel Kurul öncesinde parti içinde yapılan İl Danışma Kurulu Toplantısında mevcut başkan Orhan Atan, değişimden yana olduğunu vurgulamıştı.

Yeniden İl Başkanı seçildikten sonra tavır değiştiren ve Milletvekili Uğur Bayraktutan ile birlikte Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayan Atan’a parti içinden tepkiler yağdı.

İl Başkanlığına Atan ile birlikte aday olan ve değişim taraftarı olan İsmet Başar, seçim sonrası ilk defa sessizliğini bozdu.

Partililer yemekte bir araya geldi  Partililer yemekte bir araya geldi 

Başar yaptığı yazılı açıklamada, İl Danışma Kurulu Toplantısında alınan değişim kararlarına uyulması gerektiğini belirtti.

Başar, Bayraktutan ve Atan’ın tavır değişikliğini yanlış bulduğunu ifade ederek, “Bu yaptığınız hiç doğru değil eğer bildiğinizi yapacaksanız neden o toplantıda böyle bir tavır sergilediniz, yoksa oradaki amacınız vitrine oynayıp il kongresini yeniden almak mıydı?” dedi.

Parti tabanı ‘değişim’ Atan ‘Kılıçdaroğlu’ diyor

1900 (64)

CHP’li Başar yaptığı açıklamasında örgüt fikrinin hiçe sayıldığını kaydederek şunları söyledi: “Genel seçimler sonrası sayın vekilin de katılmış olduğu İl Danışma Kurulu toplantısında değişimden yana karar alınmış hatta milletvekilimiz tarafından İl Başkanı Orhan Atan’a ‘bunu kaydedip genel merkeze bildirin’ şeklinde talimat vermişti. İl kongresi öncesi yapılan son il danışma toplantısıydı. Toplantıdaki herkes tanık oldu. İl kongresi öncesi değişim diyen sayın vekil ve il başkanı şimdilerde üzülerek izliyorum ki genel merkez yani Kılıçdaroğlu yanlısı olmuşlar. Yine üzülerek görüyorum ki il başkanımız Orhan bey Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamış. Aynı şekilde sayın vekil Bayraktutan da Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza vermiş. Bu yaptığınız hiç doğru değil eğer bildiğinizi yapacaksanız neden o toplantıda böyle bir tavır sergilediniz, yoksa orada amacınız vitrine oynayıp il kongresini yeniden almak mıydı? Başarılı da olmadınız değil az bir farkla il kongresini aldınız ama bugüne kadar sustuysam bundan sonra susacağım anlamına gelmez. Bireysel kararınıza değil örgütsel kararlara uyun. Bir gün gelir bu kararın altında ezilirsiniz.”

başar ka3 (2)

Bireysel karara değil örgüt kararına uyun!

Kurultay’da Artvin’den oy kullanmaya gidecek olan delegeleri uyaran Başar, bireyselliğin değil örgüt kararının önemine vurgu yaparak,

 “Cumhuriyet Halk Partisi’nde "dün dündür bugün bugündür" sözü geçersiz bir deyimdir. Artvin’imizi temsil edecek kurultayda dört delege bir de doğal delege mevcuttur. Mevcut il başkanının seçilmesiyle birlikte kurultay delegesi olarak seçilen Arhavi‘den Erkan Özyazıcı öğretmenim,  Murgul’dan önceki dönem belediye başkanımız Mehmet Yıldırım bey, Ardanuç önceki dönem ilçe başkanı Mesut Aksakal kardeşim ve il başkanımız Yusuf Orhan Atan ile birlikte doğal delege Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan son il danışmada alınan kararın gereğini yapınız. İlçe danışmalarında alınan kararın sonucunda yapılan il danışma toplantısı nihai karar asıl olan karardır. Bireysel kararlar yanlış olur. Ben uyarmak ve hatırlatmak durumundayım.” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN