Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Sayıştay raporunda yer alan “Hazine tarafından fona aktarılması için gönderilen payın 775 sayılı Gecekondu Kanunu hükümlerine göre oluşturulması gereken fon hesabına aktarılmadığı, fon hesabının bulunmadığı, gelen tutarların gelir olarak kaydedilerek amacı dışında kullanıldığı” yönündeki tespitini haber yapmamdan dolayı gazeteciliğimi sorgulamış. 
Sorgulamış diyorum çünkü yayınladığı cevabın yarısından fazlası gazeteciliğin nasıl yapılması gerektiğine yönelik eleştiri…
Ben gazeteciliği öğrenmek için 4 yıl İletişim Fakültesinde Gazetecilik okudum şimdi de aynı bölümde Yüksek Lisans eğitimimi devam ettiriyorum. Bunun yanı sıra yan dallardan başka bölüm okumayı da ihmal etmedim. Kaldı ki ben bu işin mutfağında olmak için henüz öğrenciyken ücretsiz olarak basın kuruluşlarında çalıştım. 1 Nisan öncesine kadar basılı yayın olan ve bu tarihten itibaren internet haberciliği üzerinden yayın hayatını devam ettiren Gündem Artvin’de de saha muhabirliğimi pekiştirdim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki açıklamanızda şahsıma “genç” vurgusu yaparak çömez tecrübesiz yaftalamanız hiç hoş olmadı. Ayrıca gazetecilere işini öğretmemenizi rica ediyorum. Birileri sizlerin yönlendirmenizle haber yapıyor olabilir ancak ben o kişi değilim, herkesi aynı terazide tartmayın lütfen… 
Haberi sizi karalamak adına değil işimi yapıyor olmak adına yaptığımı ve sizlerle şahsi hiçbir problemim olmadığını, olmayacağını bilerek açıklamamı okumanızı tavsiye ediyorum.
Size, yazdığım haberin her satırını anlamanız için açık açık yeniden buradan anlatacağım ama öncelikle şu hususlara değinmem gerekecek. 
Cevabınızda aynen şu yazıyor: “Genç gazeteciye bir ağabey tavsiyesi; seçim yaklaşınca hiçbir şeyini bulamadığınız Demirhan Elçin’i bu haberlerle ne yıpratabilirsiniz nede hizmetlerinin önüne geçebilirsin, haberi yapmadan önce muhataplarına sor aldığın cevaba göre halkı yanıltmadan bilgi verirsen itibarlı ve iyi gazeteci olursun.” 
 Şunu belirtmeliyim ki ben siyasi bir kimlik değilim. Rakibiniz, düşmanınız değilim. Ama gerekli hesap verilebilirliği sağlamadığınızda sizin için bir tehdit teşkil edebilirim. Zira gazeteciliğin doğasında bu vardır. Seçim yaklaşıyor diye değil ben her zaman açık ararım bunun sizle alakası yok bunun gazeteci olmakla alakası var. Sayıştay raporuna konu olan “bu fon parası nerede” diye sormak benim en tabi hakkım. Bunu da mesleğim yoluyla sormak en tabi görevim. Yaptığım haberlerde objektif olmayı eğer konunun muhatabı bir siyasi ise onda da tarafsız olmayı önemserim. Bundan dolayı da habere konu olacak sorularımı dilekçe halinde belediyeye götürdüm ve yetkililer başkanın ‘adaylık’ süreci ile alakalı Ankara’da olduğunu ve bana cevabın gelme süresinin uzun olacağını ilettiler. Keşke sorsaymışım ya geldim siz yoktunuz sayın başkan. Dolayısıyla işimi eksik ya da yanlış yaptığımı düşünmüyorum. 
Bir diğer ifadenizde: “Gazete Muhabiri, keşke haberi yaparken kullandığı Belediye binası fotoğrafını rötuşlamadan yayınlasaydı ve orada her ay ilan ettiğimiz Gelir Gider tablomuzun sol yanında en son satırda yazan Banka Bakiyemizde yayınlasaydı.” diyorsunuz.
 Gecekondu fonunun belediyeye gelir olarak gösterildiği Sayıştay raporunda yazıyor. Bunu ben uydurmuyorum. Sizler o raporu okudunuz mu bilmiyorum ama orada bu yazıyor. Gelir gider tablosuyla alakalı da sorum elbetteki burada olacak. Raporda Gecekondu Fonunun belediye hesabına gelir olarak gösterildiği yazıyor. O halde o her ay astığınız gelir gider tablosunun rakamlarının doğruluk oranı da beni şüpheye düşürmüş oluyor. Bu soruları siz neden kişiselleştiriyorsunuz? Ben gazeteci olarak soruyorum. Siz de başkan olarak cevap verin. Bunda alınıp gücenecek bir durum olmamalı. Olsa da benim için pek önemi yok. İşimi yapıyorum diye bana tavır alacaksanız eğer bu benim için gurur olur çünkü demek ki işimi iyi yapıyorum. Gazeteciliğin asıl amacı olan; yapılan haberin bir açıklamayı beraberinde getirmesini, hesap verir bir idare görüntüsünü sağlamış olmanın gururunu yaşıyor, sizin aksinize verdiğim hizmetin denetlenmesinden ve eleştirilmesinden rahatsızlık duymuyorum.   
Bir diğer ifadenizde de Gecekondu Fonunun kentsel dönüşümle alakalı olmadığını sırf sizi eleştirmek için bu durumu çirkin bir tabirle ‘havada kapmış’ diye yazmışsınız. Cemil Meriç’in “Üslup kimliktir.” Sözünü bir kere daha anımsamak istedim…
Konuya gelecek olursak Sayıştay raporunda Gecekondu Fonundan gelecek olan paranın nerelerde kullanılacağı kanunen tek tek yazıyordu. Onun yanı sıra merak etmeyin kanunun maddelerini okudum. Kanunda “Toplu Konut İdaresi Başkanlığının izni alınmak şartıyla: … Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca onanan plan ve projelere göre halk konutu, nüve konut veya geçici misafir konutu yapılmasında … kullanılır.” diyor. 
Sorarım size siz o fondan gelen bütçe ile bu denilenlerin hangisini yaptınız? Bunu eleştiri olarak sormuyorum gerçekten bilmediğim için soruyorum. Halk konutu nedir diye araştırdım birçok ilde örneği vardı. Nüve konutu araştırdım var mı böyle hizmetiniz? Varsa basına tanıtım yapmanızı rica ediyorum. Ayrıca ilk dönem adaylığında kentsel dönüşüm vaadiniz olduğunu hatırlatmak neden sizi bu kadar rahatsız etti? 

Gelelim “Gecekondu Fonu nerede?” soruma verdiğiniz yanıta…
Diyorsunuz ki ben belediyeyi devir aldığımda Gecekondu Fonu adı altında bir banka hesabı bulunmamaktaydı. Siz göreve 2019 yılında geldiniz ve haberini yaptığım Sayıştay raporu 2022 yılına ait. Siz rapor doğrultusunda 2023 yılının haziran ayında fon hesabı açtığınızı ve paranın orada olduğunu belirtmişsiniz. Aradaki 3 yılda çok hassas olduğunuz mali işlerle alakalı olan bu durumu araştırmamışsınız. Beni haberi araştırmadan yapmakla suçlarken sizin de bunu bilmiyor oluşunuzu ben sizin gibi ‘gaf’ olarak nitelendirmeyeceğim. Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. Çalışanlarınızın eksikliğidir, bu eksiklik de Sayıştay raporuna yansımış. “Buradaki Sayıştay eleştirisi Bu parayı Gecekondu Fonu adı altında başka bir hesap altında kayıt edilmediği içindir.” Demişsiniz ben de aynen bunu haberde dedim ama anlamak istememişsiniz.

Yine açıklamanızda belediyenin bütçesinin 2022 yılı sonunda 9 milyon 500 bin liranın olduğunu takip etmemizi istemişsiniz. Aynı Sayıştay raporunda “Belediyenin Borç Stokunun Limitleri Aşması” diye bir bulgu var…
Güncel 2023 Kasım ayı sonu itibariyle banka bakiyesinin 24 milyon olduğunu da söylemişsiniz. Doğrudur. Aralık ayı meclis toplantısında ek bütçe neden istendi? Kendi parke tesisimizi kuracağız kendimiz üreteceğiz dediniz yapabildiniz mi? Yapamadınız. Partinizin kongresinde çıkıp kürsüde dediniz ki “bu işi beceremedim.” Sizin kilit parke tesisinin elinizde kalmasından dolayı belediyenin mali işlerinde değişim yaşandı ve Aralık ayındaki toplantıda ek bütçe istediniz. Sizin de dediğiniz gibi bunlar bağış değil. Bu devletin parası bu benim aldığım asgari ücretten dahi kesilen verginin parası. Burada doğru yatırım yapmayarak o para kullanılırsa bunu sorgulamak benim en tabi hakkım ve görevim. 
İş verenlerime ettiğiniz sitemde umarım açıklamayı gazetenin aynı sütununda yayınlarlar demişsiniz. Taktir onlarındır. Ama açıklamanızın bir paragrafı dışındaki kısımları haber değeri taşımıyor. Aynı boyutta aynı sütunda yer kaplamaz ama açıklamanıza yer vereceklerinden eminim. 
Son olarak;
Biz gazetecilerin amacı herhangi bir siyasi güruhu yıpratmak veya hizmetlerine engel olmak değil bilakis tespit edilmiş eksikleri halka bildirmek suretiyle hizmet kalitesini artırmaktır. 
Sizden ağabey tavsiyesi değil, mensubu olduğunuz parti adına vaat ettiğiniz hesap verirliğin sağlandığı bir belediye hizmeti istiyoruz.