CHP eski İl Başkanı Ahmet Biber, genel seçimler hakkında değerlendirmeler yaparak 2024 yerel seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Partililer yemekte bir araya geldi  Partililer yemekte bir araya geldi 

Partisinin Merkez İlçe Kongresinde konuşan Biber, yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek, “Belediye Başkanlığına kim aday olursa olsun onun arkasında kenetleneceğiz, ben Cumhuriyet kentinde Artvin’de tekrar AK Parti belediye başkanını görmek istemiyorum. Mehter takımını görmek istemiyorum.” dedi.

ahmet biber ağ20 (3)

Genel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Biber, “Bu seçimde büyük ümitler vardı, iktidara gelecektik ama yine olmadı. Görüyorum ki hepimizde büyük bir hayal kırıklığı ve moral bozukluğu yarattı. Bugün hepimiz biliyoruz ki İslami faşist bir yönetimle karşı karşıyayız. Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde kurulan millet ittifakı neden kuruldu 6 Parti niye bir araya geldi buna ne gerek vardı? Gerek yoktu ama Türkiye’nin koşulları bir biriyle Yan yana gelmeyen partileri bir araya getirdi. Türkiye Cumhuriyeti parti bir devleti haline geldi. Valiler, kaymakamlar daire müdürleri AK Parti il başkanının yöneticisi gibi davranıyor. Bu yapıya, bu faşist yönetimlere karşı mücadelede kısa sürede netice alınamıyor.” dedi.

Genel seçimlerde şaibe olduğunu aktaran Biber, bunun denetiminin yapılması gerektiğini söyleyerek, “Partinin içerisinde hatalar olabiliyor, genel başkandan yönetimden olabilir. Ama eleştiri yaparken bile ölçülü yapmalıyız. Seversini sevmezsiniz ama Türkiye’de önemli işler yapan genel başkanımız var. Yanlışları olabilir ama herkes 14 Mayıs’a kadar “ne büyük iş başardı, 6 partiyi bir araya getirdi ne büyük işler başardı” dedi. Ama mevcut yapının hileleri, o sahte videolarla, o sahte seçmenlerle seçimi aldılar. Ben seçimi aldıklarına yine inanmıyorum. Bir şeyi net eleştiriyorum genel başkanımız diyor ki “bu seçimde şaibe var “ evet var. Ama bu seçimin röntgeni çekilmeliydi, komisyon oluşturularak ne tür hileler yapıldığı tespit edilmeliydi, bunun mutlaka ortaya koyulması lazımdı. Maddi delilleriyle ortaya koymamız lazımdı. Hiç kimse moralini, bozmayacak. Eğer çocuklarımız ve torunlarımızı düşünüyorsak mücadeleye “devam” demeliyiz. Bundan sonra siyasi hayatımda CHP’nin başarısı için ne gerekiyorsa onu yapacağım, bir yere aday değilim. Biz Artvin’de 2019 seçimlerinde iyi başarı elde ettik 9 belediyenin 7’sini aldık. Bazıları “biz burada seçimi alamayız, şurada seçimi alamayız” diyorlar, öyle bir şey yok biz artık AK Partili belediyelere belediyelerimizi teslim edemeyiz. Tekrar kenetlenmek zorundayız. Millet ittifakındaki liderleri de kınıyorum eğer faşizme karşı birleşip cephe oluşturulduysa bu ittifakın devam etmesi lazım.” diye konuştu.

Yerel seçimlerde daha fazla çalışarak Artvin’deki tüm belediyeleri bünyelerine almak istediklerini ifade eden Biber, konuşmasında şunları da kaydetti:

“Önümüzdeki süreçte 9 belediyeyi de almak için çalışacağız. Eleştiriyi de yapacağız. Yeteri kadar çalışmıyoruz, daha fazla çalışacağız. Hangi mahalleye, köye kiminle gidilmesi gerekiyorsa onunla gideceğiz, bu seçimi alacağız.  Ülke yangın yerine dönmüş, millet geçim zorluğu çekiyor bilmem ne partisi seçimi alır diyorlar  “zor” alır diyeceğiz. Ben inanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi ve ittifak ortaklarımız, yöneticilerimize sesleniyorum ittifakları tekrar gündeme getirmek zorundayız. Hem Belediye Başkanlıklarında hem  İl Genel Meclis üyeliklerinde mutlaka ittifaklar yapıp çoğunlukları almak zorundayız. Belediye Başkanlığına kim aday olursa olsun onun arkasında kenetleneceğiz, ben Cumhuriyet kentinde Artvin’de tekrar AK Parti belediye başkanını görmek istemiyorum.”

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası