Cumhuriyet Halk Partisi Artvin milletvekili adayları pazar günü yapılacak olan genel seçim çalışmalarının son günlerini miting ile tamamlıyor.

Bu kapsamda Yusufeli’nde miting düzenleyen CHP 28. Dönem Artvin Milletvekili adayları Uğur Bayraktutan ve Oğuz Kurdoğlu, vatandaşla bir araya geldi.

Mitingde konuşma yapan Uğur Bayraktutan, Yusufeli’nin sorunları olduğunu ve bunları çözeceklerini söyledi.

Yusufeli Barajı yapılmadan önce mecliste barajın halka vereceği zararları anlattığını belirten Bayraktutan, “Yusufeli canlı canlı suya gömülürken kürsüye tabut ile çıktım. Beni 2011 yılında Ankara’ya gönderdiniz. 4 dönemdir sizi temsil ediyorum. Üzerimdeki elbiseler eskidi ama şunu bilin ben bu elbiseyi kirletmeden geldim karşınıza. Ne beşli çeteye boyun eğdim ne de memleketimi paraya sattım. Bu nedenle karşınıza tertemiz geldim.” dedi.

CHP seçim startı verdi CHP seçim startı verdi

BARIŞ  (2)

Mitingde konuşma yapan, CHP Yusufeli eski ilçe başkanı ve 28. Dönem Artvin Milletvekili aday adayı Barış Demirci, baraj nedeniyle yeni yerleşim yerine taşınan vatandaşların hepsinin mağduriyet yaşadığını belirtti.

Siyasetin hizmet yarışı olduğuna değinen Demirci, “Tüm halkın, toplumun hizmet yarışı olarak görmesini isterim. Partizanlıkları artık bir tarafa koymamız gerekiyor. Şayet hizmet yapan nerde icraat nerde birileri hakkımızı yiyorsa bunlara dur deme yetkisi bu değişimin anahtarı bizlerdedir. Değişimden korkmayalım ben biliyorum Yusufeli ilçesinde ben mağdur olmadım diyen bir tane aile yoktur arkadaşlar. Hak sahibi olamadılar ya kamulaşmadan kaynaklı sıkıntıdan dolayı mağdur oldular ya iş yerleri ile ilgili mevcut yerlerin zedelendiği bambaşka ticaret hayatları sekteye uğrayacak olan iş yerleri çıktı ya da çıkmadı. Yusufeli’nde yıllarca emek vermiş mesai harcamış geçmişini ve geleceğini Yusufeli’ne bağlamış olan esnaflarımız hak sahibi olamayarak açıkça mağdur edildi. Bu mağduriyetlerin olduğu yerde Ak Parti iktidarına Yusufeli halkı olarak dur diyecek miyiz? Ak Partiye artık yeter diyecek miyiz?” dedi.

Yönetimin değişmesinden korkulmaması gerektiğini ifade eden Demirci, “Partiler halkımızın en büyük hizmet alabilmesi için halkın seçmeni bir araya getiren topluluktur. Dolayısı ile değiştirmekte korkmayalım. Siyasiler bilmeli ki biz seçtiğimiz bizi temsil edecek kişiler halka bir şeyler yaparsa halkın karşısına çıkıp halkın ezilmesine göz yumar kendi halkına zulmederse bir sonraki seçimde artık oy almayacaklarını bilmeli. Yusufeli’nde mağdur olmayan hiçbir aile yok. Bundan önceki seçimlerde inandık, devlet onlar dedik, güvendik sonuç ne oldu hüsran. O zaman bizleri hüsrana uğratan bu Ak Parti düşüncesine eyvallah diyelim, güle güle diyelim. Bunları gönderelim. İlçe olarak bizde bu değişime katkı sağlayalım, katkı sağlayalım ki bize yapılanların demokratik yetkisinin ne olduğunu sandıkta bunlara gösterelim.

Ak Partiye dur deme zamanı geldi geçiyor yeter artık diyelim ki bir kişiye üç tane dükkan vermesinler, veremesinler. Yusufeli’nde hak sahibi olamayan yaklaşık yedi yüz tane ailemiz var. İş yerleri ile ilgili hak sahipliği noktasında kiracıları saymıyorum hak sahibi olması gereken insanlarımız var ve kiracıların içerisinde yaklaşık iki yüz tane. Yusufeli barajı buradaki halka çalışsın çok şey mi istiyoruz, insanları kira içinde niye bırakıyoruz. Bu sıkıntıyı çeken insanların hakkı değil mi bu ne yapsınlar. Biz 2015 de bir kanun çıkarttık yenisini yapamayız işinize geldiğinde her şeyi yapıyorsunuz. 2018 seçimlerinde tek adam olduğunuzda tek imza ile her şeyi çıkartacağız diyordunuz niye çıkartmadınız? Yusufeli’ni mi sevmediniz Yusufeli halkı size mi fazla geldi. Arkadaşlar demokratik hakkımızı kullanalım sandıkta bu zihniyete yeter diyelim. Sizden destek istiyoruz sizden yetki istiyoruz. Hak sahibi olamayan Yusufeli vatandaşlarına yeniden hak sahibi verilmesi için çalışma yapalım. Çalışma yapalım ki bu mağduriyeti giderelim. 

Her şeyimiz çocukluğumuz, mazimiz, hayallerimiz bitti. Devletin yararına dediler inandık kabul ettik. Ama devlette gerekeni bize yapmalı yetki verin Yusufeli halkı, yetki verin ki Yusufeli’ndeki tüm borçların afet kapsamında silinmesi için gerekli mücadeleyi verelim.” diye konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası