Bu seçim “a” nın “b” nin değil,  1950’den beri yara bere içinde kalan  “ Demokrasi “ nin  “VAROLUŞ”   
“YOKOLUŞU” seçimidir.  

Bunu hem muhalefet hem de iktidar için söylüyorum.  Çünkü muhalefet partileri içinde de demokrasi zayıf! Sosyal demokrasinin merkez partisi  konumunda olan CHP ÖNSEÇİM’le adayını belirlerdi. Son yıllarda AKP’ye uydu, merkezi atamaya alıştı! Bu da demokrasinin asırlık çınarı CHP’ye zarar vermekte.  Demokrasimiz son 20 yılda iyice sözde kaldı. Aliyev demokrasisine döndük! 

Adalet ve Kalkınma Partisi “ yani AKP,  İLERİ DEMOKRASİ”  parolası ve  “İDDİASI!”  İle kuruldu. 21 yıl önce de bu vaatle iktidara geldi. Halka bunun sözünü kutsal kitabımızı da işin içine katarak  yeminle söz verdiler. 

Ancak ne yazık ki  gelinen noktada Demokrasiyi kendilerine araç yaptılar!  7 Haziran’da demokrasi bir kere daha katledildi! 

Ankara Garında bomba patlatıldı,  103 insanımız öldü. Yüzlerce insan yaralandı!  3 Kasım’da bu korku imparatorluğu içinde sabdığa gidildi! 

15 Temmuz hain fetö  darbe girişiminde 249 insan Şehit edildi, yüzlerce insan yaralandı.  15 Temmuz Şehit yakınları ve Gazileri için vakıf kuruldu 305 milyon toplandı. O para yerine ulaşmadı!  Akıbeti İle ilgili 7 yıldır hiç bir açıklama yok!.

Demokrasi için hayatını adamış gazeteci Uğur Mumcu aracına bomba konarak katledildi. Nice demokrasi savunucuları katledildi, faili meçhul kaldı.

Bugün Halkı hayat pahalılığı içinde yaşatan ülkemizi bugünkü yüksek enflasyona taşıyan, doları adeta patlatıp 20 TL’ye çıkaran,  daha doğrusu Türk parasını tarihinin en değersiz parası haline  getiren tek adam sistemine geçişte, 

 Anayasa’nın açık hükmüne rağmen mühürsüz oylar da geçerli sayıldığı gün DEMOKRASİ katledildi! Askında o gün demokrasi  komaya girdi! 6 yıldır file bağlı! 

Demokrasi gerçekten çok kötü bir şekilde araç olarak kullandılar! 

Biz uygun gördüğümüz durakta ineriz dediler! Yani 21 yıldır demokrasiyi kendilerini istedikleri yere taşıyan aygıt olarak kullanıp amaçlarına  doğru gitmeye devam ediyorlar. 

Bu  ucube sistem İle de aslında bir sona geldiler!  Tek adam rejimi çöktü!. Erdoğan sistemin  yani dünyada benzeri bile olmayan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin revizyonuna gidilebileceğini söyledi! Ekonomi S.O.S veriyor. 

Bakın mutlaka dikkatinizi çekiyordur, alayınız bir olsanız, bir Ak Parti değilsiniz diyen, Herkese tepeden bakan Erdoğan,  oy oranı sıfıra yakın  olan partilere taviz veriyor, koltuk veriyor! HÜDA PAR, DSP, ANAP, BBP, YRP gibi partileri yanında olduğunu göstermek için gerçekten büyük tavizler veriyor! MHP VE AKP bu ittifakın  omurgasını oluşturuyor. Ama oy oranları yetmiyor! Bunu kendileri de biliyor! Bu yüzden kaz gelecek yere civciv veriyorlar!

*
Millet ittifakı özellikle İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı formülü İle siyasi satrançta Cumhur ittifakını köşeye sıkıştıran çok  önemli hamle yaptı. 

Bir günlük masadan kalkış ters giden bir şeylerin rayına oturmasını sağladı. Bazen tehditler fırsat olabiliyor! Akşener‘ in bu teklifi,  önerisi seçimin, Türkiye’nin kaderini, siyasi sonuçlarını değiştirecek bir atmosfer yaratmıştır. 

Şimdi Millet ittifakı  ve Kılıçdaroğlu gerçekten daha güçlü. Halk artık çok yorulmuş olan Cumhur ittifakını bu kez dinlendirmeye karar vermiş gibi gözüküyor! 

Bakın gerek Yavaş, gerek İmamoğlu AKP kalelerinde bile meydanları “LEBALEP” doldururken, Hüda Par’ın adayı İle Tarsus’ta  miting yapan  AKP Mersin milletvekili adayı  aynı zamanda maliye ve Hazine bakanı olan Nureddin Nebati, 300 kişiye hitap etti! Bu Millet İttifakının yükselişi Cumhur İttifakının bitişinin, tükenişinin fotoğrafıdır! 

Vatandaş artık yeter diyor!
Hatırlayın Cumhur ittifakı, bu seçim için ilk başlarda 50’lerin sloganını kullandı.

“YETER ARTIK SÖZ MİLLETİNDİR”  dediler! Baktılar ki millet ittifakına çalışıyoruz, hemen vazgeçtiler!!

Doğal olarak Millet İttifakı bundan büyük mutluluk duydu! Öyle ya, Onlar da sözün artık Millette milletin İttifakında olduğunu söylüyordu! 

Baktılar ki 70 yıl sonra bu söz  değişim isteyen halkta aleyhlerine işliyor, apar topar sloganı terkettiler!  Millet ittifakına 5 benzemez dediler,kendileri belki de hiç oyu olmayan partilerle ittifaka girip beş beter oldular! Seçime 23 gün kaldı. 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı Devletler için 100  yaş çok genç yaştır.

Demokrasi İle tanışmamız henüz 1 asır bile olmadı. Bundan kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz! 
Ama artık Türk halkı çok iyi biliyor ve diyor ki;
Demokrasilerde 
tek adam yok, halk var,
Biat yok, liyakat var, 
Kul yok, vatandaş var, 
Düşünce hürriyeti var
Kendini ifade etme var,
Eleştiri var,
Seçme seçilme hakkı var
Hak, hukuk, adalet var, 
Eksik,aksak da olsa iyi ki demokrasi var! 
Yarınlara dair umutlarımız var
Yaşasın cumhuriyet
Yaşasın demokrasi...
Artvince Kalın