Milletvekili Sarıgül, bir dizi ziyaretler kapsamında Artvin’e gelerek CHP il ve ilçe örgütleri ile bir araya geldi.

Sarıgül, burada yaptığı basın açıklamasında hükümetin çalışmayan emeklilere verdiği 5 bin lirayı değerlendirdi.

Cumhuriyetin 100. yılında emeklinin yüzyılın çilesini yaşadığını vurgulayan Sarıgül, “100 yıllık cumhuriyet tarihinde emekliler hiç bu duruma düşmemişti. Emekli aylıkları hiçbir dönemde asgari ücret altında kalmamıştı...  Emekli aylıkları hiçbir dönemde açlık sınırı altında kalmamıştı. Bugün toplumun en mağdur kesimi ne yazık ki emeklilerdir. Emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye zaten yetersizken, emeklileri çalışan çalışmayan diye ayırdılar. Çalışan emekliye ikramiye vermediler. Emekli keyfinden mi çalışıyor? 7500 lirayla geçinemiyor, çalışmayıp ne yapsın? Bu ikramiyeyi emekli çiftçilere de ödemediler. Hükümetin bu mağduriyeti gidermesini bekliyoruz.” dedi.

“Allah’tan kork sayın bakan, 7500 lira maaş, açlık değil de nedir?”

Konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na da seslenen Sarıgül, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, “Ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlıksınırı içinde yaşayan kişi bulunmamaktadır.” demiş. Allah’tan kork Sayın Bakan, 7500 lira maaş alan emekliler var, 5000 lira alan dul ve yetimler var.Bu açlık değil de nedir? Bu yoksulluk değil de nedir? Emeklilerimizin hali perişan çok büyük sıkıntı içindeler.” diye konuştu.

“Yeni anayasa çıkınca emeklinin karnı mı doyacak?”

Dünyada gıda fiyatlarının düşmesine rağmen Türkiye’de yükseldiğine işaret eden Sarıgül, “Fiyatlar el yakıyor. Hal böyleyken, ülkeyi yönetenler, yeni anayasa derdindeler. Yeni anayasa çıkarınca ne olacak? Eskisine uymuyorsunuz, yenisine mi uyacaksınız? Yeni anayasa çıkınca emeklinin karnı mı doyacak? Buradan ülkeyi yönetenlere sesleniyorum: Emekliler enflasyon ve hayat pahalılığı altında inim inim inlerken, anayasa tartışmalarıyla gündem yaratmayın.” ifadelerini kullandı.

Adaylıkta Güçlü İsim Adaylıkta Güçlü İsim

“En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalı”

“Emeklilerimizin ne bekleyecek hali var ne de vaat duymaya tahammülleri var.” diyen Sarıgül konuşmasında şunları dile getirdi: “En düşük emekli maaşını asgari ücret düzeyine çıkarın. Evi olmayan emeklilere kira yardımı yapın.Kışın yakıt yardımı yapın. Emeklilerimizden sağlık katkı payı kesmeyin. EYT sorununu tam anlamıyla çözmediniz, gelin bunu çözün.  Yüksek prim ödeyerek emekliliği hak etmiş vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderin. Emeklilerimize hak ettiği saygıyı gösterin. Emekliyi üzmeyin.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN