Değerli dostlar, 1950’den beti Türkiye’nin tüm seçimleri çok önemli olmuştur.  Aslında en önemli seçimler, geride kaldı! AKP’nin aldığı seçimlerin hiç biri önemsiz değildi!

Her seçim Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kolonlarının birini kesti! Hele hele şu ucube “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için yapılan ve mühürsüz oyların geçerli sayılarak demokrasimize indirilmiş en büyük darbe yok mu?

Hani askeri darbeler bizi en az 50 yıl geri götürdü ya! 16 Nisan 2017 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’ne siyasi sivil darbe yapıldı! O tarihi asla unutmayın!

O siyasi sivil darbe ülkemizi adeta mahvetti! Darbe diyorum çünkü mühürsüz oylar geçerli sayıldı! 16 Nisan 2017 tarihinde saat 16:45’de dönemin YSK Başkanı Sadi Güven’in mühürsüz oylar geçerli sayılacak açıklamasından sonra toplum muhalefet ayağa kalkmalıydı! Çünkü bu düpedüz seçime hile katmaktı, oy hırsızlığıydı!

“Evet” veren “hayır” veren tüm Toplum ayağa kalkmalıydı!   Olayın ciddiyetini anlamalıydık. Öyle olmadı.  Kuşkusuz çok değerliydi ama Maalesef adalet yürüyüşü geç başlatıldı!

Bir yıl sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Erdoğan ikinci kez Cumhurbaşkanı seçildi. Kanunen bu dönem aday bile olamayacakken üçüncü kez aday da oldu! 

Bu da kanunu, hukuku çiğnemedir! Buna da yeterince ses çıkartılamadı. Burada da muhalefet topyekun ses veremedi! Bir kaç parti başvuru yaptı! Cılız bir itirazdan sonuç çıkmazdı!

Çünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi devletin tüm kurumlarını adeta felç etti! Kime kine şikâyet edeceksin. Adalet işlemiyorsa aynı şeyleri tekrar yaşama riski ile karşı karşıyayız!

Velhasıl O günden sonra başlayan tek adam rejimi ekonomiyi felç etti! Bugün dolar 20 TL !

Hazine tam takır kuru bakır. Eksi 60 milyar dolardayız! Özelleştirilmedik, satılmadık KİT kalmadı. Ortada para yok!. 60 milyar dolara peşkeş çekilen o kurumları yeniden yapabilmek için en az 800 milyar dolara ihtiyaç var!. 

Ülkemiz paradan para kazananların adeta cenneti haline geldi! KKM 1,5 yıl içinde bizden 300 katrilyon götürdü. Bu para 6 Şubat’ta 11 ilimizi yıkan depremin yaralarını saracak büyüklüktedir! Bu devasalıkta parayı faizin faizine ödedik! Soğan 30 TL Et: 300 olmuş. 

Hayvancılık can çekişiyor, tarım bitmiş, AKP’nin oyu yüzde 30’lardaymış ve bütün bunlara sebep olan tek adam olan Erdoğan üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı! Gerçekten bu normal bir şey mi?  Bu durum dünya üniversitelerinde araştırılması gereken asrın tezidir!

Değerli dostlar,  bu ahval ve şerait içinde seçime giderken bir de milletvekili adaylarının liste savaşları vardı! Liste savaşları diyorum.

Çünkü milletvekillerini genel başkanlar belirliyor!  Aday adayları seçilebilecek yerden sıra alabilmek için kulis yapma adam bulma, torpil bulma telaşı içindeydi!

AKP döneminde demokrasi de büyük yara alarak cüceye döndü! Özellikle büyük partilerde liyakatten çok adamın adamı olma belirleyici oldu!

Öyle aday adayı gördük ki aday adaylığı döneminde kendi partisinden aday adayı olanlara başarı bile dilemedi!

Aday adaylığı döneminde diğer adaylar gibi vatandaşla buluşup neden aday adayı olduğunu anlatma nezaketinde bulunmadan direk aday oldu! Bunu tarihe not etmezsem, demokrasi bana darılır!  Önümüzde ki günlerde bu konuya değineceğim.

Milletvekilliği de itibar kaybına uğratıldı! Sadece sayıyı doldurmak, parmak kaldırıp indirmekten öte anlam da taşımadığı gibi bu sistemde ülkeye de büyük yük getiriyor! Amerika 400 milyonluk dev bir ülke 550 milletvekili var.

Türkiye 85 milyon 600 milletvekili var ve tek adam hepsinden daha  etkili yetkili! Önce bu sistemden acil kurtulmalı.

Milletvekilleri seçildiği ili yöresini halkı en iyi en etkili şekilde özgür iradesiyle temsil edebilmeli!

Elbette önce bu ucube sistemden daha sonra da siyasette gençlere, yeni isimlere, üstün beyinlere geçit vermeyen  verimsiz, heyecanı bitmiş, kendisini halktan büyük gören siyasi dinozorlardan kurtulacağız!.

ARTVİNCE KALIN