CHP 28. Dönem Artvin Milletvekili adayları Uğur Bayraktutan ve Oğuz Kurdoğlu seçim çalışmalarını bugün, Hopa ve Arhavi mitingleri ile tamamlıyor.

Türkiye’de yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri yapılacak. Bu kapsamda Artvin’de seçim çalışmaları düzenleyen Milletvekili adayları Hopa’da miting düzenledi.

CHP’li belediye başkanlarının yanı sıra Millet ittifakının il ve ilçe başkanlarının da katıldığı mitingde konuşma yapan Uğur Bayraktutan, Konuşmasına Bülent Ecevit’in ‘Yarın güzel şeyler olacak’ şiiri ile başladı.

CHP Hopa Kemalpaşa (3)

Geçimini çay ile sağlayan Hopalılara yaş çay bedelini 15 lira yapma sözü veren Bayraktutan,

“Yarın iktidar olduğumuzda çay üreticisine 15 lira vereceğiz. Çay üreticinin sorunlarını anlatmak için meclis kürsüsüne 1 çuval çay döktüm. Çay üreticisinin sorunla4rını biliyorum. Halletmeye geliyorum. Burası Metin Lokumcu’nun Kazım Koyuncunun memleketi. Hopalı kırılır ama asla eğilmez. Sizlere hizmet etmeye geliyorum. Yarın sandıktan çıkıyor 15 Mayısta ülkeyi yeniden Mustafa Kemalin ülkesi yapıyoruz. 13. Cumhurbaşkanının yanındaki 3-4 kişiden biriyim size hizmet etmeye geliyorum. Tutamayacağım sözleri veremem. Buraya gelip demişler ki Artvin Hopasoru şampiyon yapacağız. Ben tutamayacağım sözü veremem ama size söz Hopaspor’a yakışır stat yapacağız. Ankara’da şunu dediler Artvin’in milletvekili olunca Hopa’da size mi bağlı dediler ne demek biz Hopa’ya bağlıyız hizmetkarıyız dedik.  Ne diyorlardı Türkiye’yi uçurduk diyorlardı. 15 yıl önce Gürcistan’da 100 lira ile 155 lari alıyorduk şimdi 100 lira ile 10 lari alıyoruz. Paramız pul oldu. Bundan 12 yıl önce Ankara’ya gönderdiniz. 12 yılda üzerindeki elbise eskidi ama o elbiseyi asla kirletmedim.” dedi.

CHP Hopa Kemalpaşa (1)

Mitingde konuşma yapan Oğuz Kurdoğlu, 15 Mayısta yapılacak çok işin olduğuna vurgu yaparak,

“Ülkemiz pek çok sorunla boğuşuyor. Bu sorunlar gittikçe artıyor. Perişan duruma geldik. Yapılan güzel şeyler oldu hepsine teşekkürler. Yapanlar sağolsun yapamayanlar da sağolsun çünkü onları yapacak olanlar geliyor 15 Mayısta.

İstanbullu adaylığını açıkladı İstanbullu adaylığını açıkladı

Fiziksel olarak sosyal ve ekolojik olarak ülkeyi yeniden inşa etmeye ihtiyaç var. Bu süreç sizlerle bizlerle yani millet ittifakı ile olacak. Millet ittifakı önce vatan bayrak dedikleri için bir araya geldi ve hak hukuk adalet dediler.

Bir ülkeyi ayakta tutan en önemli unsurları dile getiriyorlar. Hak hukuk ve adalet… Bunları tesis etmek için sizlerle birleşe birleşe kazanmak için buradayız. Yapacak çok iş var. Yatırımlar olacak. Borçka yolu yapılması lazım. Arhavi’den sarpa gidene kadar Başımıza taş yağıyor heyelan sürekli yaşanıyor. Sakarya’dan İstanbul’a giderken bir tane taş düşmüyor insanların başına onlar daha mı kıymetli. Bu da bizim işimiz yapacağız.

CHP Hopa Kemalpaşa (2)

Camili tüneli, Maradit yolu yapılmak için bekliyor. Sarp sınır kapısı yeniden düzenlemek için bizi bekliyor.

Sayın vekilimizin stadyum sözü var. Hopspor’a futbol sahası yapacağız. Yapılacak çok şey var. Ekoturizm çok önemli Artvin doğası kültürü gelenekleri ile dünyada göz bebeği olmuş ildir. Turizmi iyi planlarsak. Doğal kaynak yönetmeliğine uygun turizm yaparsak bakın neler olacak. Ormanda dağları korusak suları koruyacağız heyelanları durdurup tarım alanlarımızı koruyacağız. Her köye bir ziraat mühendisi, teknisyeni ve veteriner ile yeniden yeşerecek köyler. Üretim arttırılacak. Kırsal kalkınma elbette ki gençlerin ve kadınların işsizliği tarihe gömülecek. İşsizlik hep sorun ama bu işsizlik bu kadar sorun haline birileri tarafında getirildi.” diye konuştu.

Emine OCAKÇI

CHP Hopa Kemalpaşa (5)

Editör: Editör Masası