Sığınmacılar ile ilgili yaptıkları haber nedeniyle tutuklanmasına İYİ Parti Artvin İl Başkanlığı tepki gösterdi.

Sağlam, açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Cumhuriyetimizin ana unsuru olan Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikası geçtiğimiz günlerde ifşa olduğunu belirtti.

Sağlam, “1944’te tabutluklarda, 1980’de Mamak’ta zincirlenmek istenen Türk milliyetçiliği; 2023’te siyasi iktidarın yol açtığı sığınmacı dalgasına karşı Türk milletini bilinçlendirmek isteyen genç gazeteciler üzerinden hedef alınmıştır” dedi.

Sağlam, gazeteciliğin milletin derdini dert edinmek ve bunların çözümü için cesaretle doğruları yazıp konuşabilmek olduğunu vurguladı.

Adaylıkta Güçlü İsim Adaylıkta Güçlü İsim

Gözaltına alınan ve tutuklanan genç gazetecilerin de işte bu sorumluluğun bir parçası olduğunu belirten Sağlam, kulak verilecekleri yerde gözaltına alındıklarını ve tutuklandıklarını, bunlar yetmemiş gibi genel sağlık hakları görmezden gelindiğini ifade etti.

iyi parti ek 24 (2)

Sağlam, “Bu kasıtlı ve art niyetli tutum sonucunda, söylemekten utanç duyulması gereken; ‘Gönderilerinde milliyetçi paylaşımda bulundukları tespit edilmiştir’ ifadesi dava dosyasına girmiştir. Dosyada delil diye yer alan; ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez!’ pankartının fotoğrafı ise sanki bir suç unsuru gibi sunulmuştur” dedi.

Sağlam, “Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez!’ pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır” diye konuştu.

Sağlam ayrıca, “Sözde çözümü Oslo’da, Habur’da, Kandil’de arayan; posta güvercinleriyle terör örgütü elebaşına mesajlar gönderen iktidar hem sığınmacı gündemini bastırmak hem de sözde Çözüm Süreci garabetinde yaptığı gibi Türk milliyetçiliğini yeniden mahkûm etmeye çalışacaksa buradan duyuruyoruz ki; bu tutumun karşısında dimdik bir İYİ Parti olacaktır” dedi.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası