CHP seçim startı verdi CHP seçim startı verdi

Kentte seçim çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüren Küçük, milletvekili seçilmesi durumunda yapacağı işlere dair vatandaşlara bilgi veriyor.

Küçük, doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmek için sorunların tespitini yaptığını ve bu sorunların çözümü için bürokratik yolları kullanacağını ve kentin hakkı olan hizmetleri getireceğini ifade etti.

Artvin için önemli projeleri olan Küçük, Artvin Gazeteleri muhabirinin sorularını yanıtladı.

 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Kendinizden bahsedebilir misiniz?

1970 Artvin Hopa doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Başoba köyünde lise öğrenimim Artvin Endüstri Meslek Lisesinde tamamladım. Güvenlik ve gayrimenkul şirketlerim var. İstanbul’da yaşıyorum. Yılın çeşitli zamanların memleketime gidip geliyorum. Bağlantımı buradan hiçbir şekilde koparmadım. Annem babam kardeşim ve büyük oğlum burada yaşıyor. Sol görüşün ağır olduğu bir köyde Ülkücü ve milliyetçi kültür ile yetiştim. Gençlik yıllarımda bu görüşümü en keskin şekilde gösterdim. Artvin’den İstanbul’a yerleşince de bu görüşümü devam ettirdim. MHP Teşkilatlarında zaman zaman görev yaptım. Başkan yardımcılığı ve başkanlıklar yaptım. AK Parti ile hareket edilmesinin ardından MHP’den istifa ettim.

Zafer Partisine geçiş sürecinizden bahsedebilir misiniz? Neden Zafer Partisi?

Milletvekilliği adaylık sürecinin son gününde Turan Hareketi Genel Başkanı Varol Esen ve Genel Başkanımız Ümit Özdağ telefonla arayarak böyle bir teklifte bulundular. Sinan Oğan beyefendi ile de görüştükten sonra bu teklifi kabul ettim. Az önce de belirttim ben sol kesimin ağırlıklı olduğu yerde milliyetçi kültür ile büyüdüm. Gençliğim Ülkü Ocaklarında geçti. Maalesef son zamanlarda MHP’nin AK Parti ile yakınlaşması ve her denilene sorgusuz sualsiz evet demesi bizim için yanlıştı. Bu sebepten dolayı oradan istifamı verdim. Bu dönem öyle bir dönem ki vatan müdafaasını yapmamız gerekiyor. Zafer Partisinin teklifini de bu yüzden kabul ettim. Çok kritik bir seçime sayılı günler kaldı. Bir tarafta HDP’yi masanın altına alan ittifak diğer yanda Taliban ruhlu Hüda-Par’ı yanında tutan içinde milliyetçiyim diye geçinen ittifak. Biz Türk milliyetçileri olarak bu seçimde belirleyici unsurun HDP olmasını istemiyoruz. Biz Türk Milliyetçilerinin bu seçimde kilit rol oynamasını istiyoruz. Bu sebepten dolayıdır ki ben bu teklifi kabul ettim. Bir meşale yaktı genel başkanımız Ümit Özdağ, Sinan Oğan da buna destek vermişken meşalenin ateşine destek vermek zorunda hissettim. Benim partilerin ışığına ihtiyacım yok. Partinin adını kullanarak alacağım ihalelere ihtiyacım yok. Benim tek derdim özellikle son yıllarda bu iktidarın yol açtığı yerlere düşen Türk milliyetçiliğini tekrar göklere çıkarmak istiyorum.

Yeni kurulan bir parti olarak seçime hazırlanıyorsunuz bu süreci tek başınıza nasıl yönetiyorsunuz?

Bizim derdimiz vatan. Biz vatan sevdalısı insanlarız. Çok kritik olan bu seçim sürecinde maddiyatı düşünecek değiliz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sinan Oğan’a da sordular böyle bir soruyu bizim billboard tabelalarını satın alacak paramız yok. Biz vatandaşın gönlünde yer kurmuşuz. Tek başıma değilim aslında benim arkamda kalbi Türk milliyetçiliği ile atan gençler var. Türk Milliyetçisi kadınlar var. Bu yola çıkarken elbette bazı partiler gibi bir şeyleri çok kolay elde edemeyeceğimi biliyordum. Ama inanmak gerekli. Ben bu yola çıkarken inandım. İnanç olmadan yola çıkılmaz. Çok da güzel yola devam ediyoruz. Kuru kalabalıktansa kaliteli kitle tercihimizdir. Kar taneleri gibi bir araya gelerek çığ olacağız ve Türk milliyetçiliğini tekrar hak ettiği yere çıkaracağız.

Zafer Partisi Milletvekili olarak seçildiğinizde meclise Artvin’in hangi sorunlarını ilk olarak gündeme getireceksiniz?

Artvin benim doğup büyüdüğüm memleket. Benim ata toprağım. Ülkemin her karış toprağı bizim için çok kıymetli. Ancak Artvin hizmet alma noktasında maalesef geri kaldı. İktidar partisi buradan hep milletvekili gönderiyor ancak vekiller Ankara’da ne yapmış gerçekten anlamak mümkün değil? Artvin bir turizm kenti. El değmemiş doğası ile Doğu Karadeniz’in incisi sıfatını hak etmiş bir kent. Ancak bizim ilk hedefimiz öncelikle bu kentte yaşayan insanı mutlu etmek. Gençlerimize ve kadınlarımıza öncelik vereceğiz. Eğitim kenti olan Artvin’de gençlerimize eğitim noktasında sportif faaliyetler noktasında çalışmalara öncelik vereceğiz. Türkiye’nin her yerinde çeşitli üst kademelerde görev yapan Artvinliler var. Bu bizim gurur duyduğumuz bir durum. İstiyoruz ki bu kentte yetişen gençlerimiz ilkokuldan üniversite eğitimine kadar her aşamada Artvin’de olsun ve kaliteli eğitim alarak mutlu yaşasınlar.

Kadınlarımızın emeği hiçe sayılmamalı. Kadınlar her şeyi başaracak güçteler. Biz bu gücü ön plana çıkaracağız. Onlar zaten kendi ekonomik özgürlüklerini kazanacak güçlerdeler biz bu gücü ortaya çıkararak onları mutlu edeceğiz. Özellikle kadınlara istihdam sağlamayı çok önemsiyoruz. Çünkü kadınların toplumda anne olma gibi önemli rolleri var kadınlar mutlu olursa mutlu nesiller yetiştirir. Biz çeşitli iş kollarında kadınları ön plana çıkaracağız. Ayrıca kadınlarımızın sosyalleşeceği alanlar kısıtlı. Onları evlere mahkum etmemeliyiz. Doğası çok güzel olan bu kentte kadınların arkadaşları ile sosyalleşeceği alanlar olmalı. Bunları bürokratik yollarla hemen hallederiz. Bu çok zor bir şey değil. Öncelikle burada yaşayan halkı mutlu etmemiz gerekiyor. Sonrasında istihdam sorunumuz var birçok farklı alanda potansiyeli olan kentte fabrika yok. Bu iktidar duble yolları ile övünüyordu Artvin neden buna dahil edilmemiş? Su ürünleri noktasında kentte büyük potansiyel var bunu katma değer ürünler üreterek arttıracağız. Süt ve süt ürünleri marketlerden alınır oldu. Hayvancılık bitirildi. Biz tarım ülkesiyiz tahılı ithal ediyoruz. Çay bizim geçim kaynağımız çay üreticisi mutsuz. Özel fabrikalara mahkum edilmiş. Çay üreticisinin sorunlarını sadece seçim dönemi değil sürekli gündemde tutacak ve bu sorunları ortadan kaldıracağız. Birçok sorun var tespit ettiğimiz ve bu sorunları çözmek hiç zor değil. Artvin özelinde bu sorunları çözerken genelde de Türk Milliyetçiliğini göklere çıkaracak ve mülteci akınına uğrayan ülkemizin bu sorununu çözeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sinan Oğan’ın ekonomik politikaları oldukça ümit verici. Artvin’e ve bu ülkeye yapacağımız çok hizmet var. Milletten destek bekliyoruz.

Seçim çalışmalarında vatandaşlardan aldığınız tepkiler nasıl oluyor?

İki ittifaka da dahil olmak istemeyen çok sayıda vatandaşımız var. Vatandaş bizi umut ışığı olarak görüyor. Artvin’de insanlarla sohbet ettiğimiz de ‘siz neredeydiniz’ diyor. Vatandaş değişim istiyor. Bu değişimi de Türk Milliyetçiliği temeline dayanmış olan partiden istiyor. Biz kendimizin farkında olmalıyız. Bizim geçmişimiz zaferlerle doldu. Şuan vatandaşta bir ümitsizlik var. Bu beni çok üzen bir durum aslında haksız da değiller bu noktada çünkü yıllardır ısrarla gitmeyen bir iktidar var ve iktidara talip olan muhalefette ülkeyi yönetecek kabiliyet yok. HDP ile iş birliği yapanlardan zaten bir şey beklenemez. Vatandaş da bunun farkında. Halk özellikle Sinan Oğan’a çok büyük ilgi gösteriyor. İnşallah sandıktan galip çıkacağız.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası