Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz ve enflasyonla mücadele etmek için ilk kez 2021 yılında Nas’tan söz etmişti.  NAS Kuran’ı Kerim’de 114. ve son Sûre olup 3 ayetten oluşan en kısa sûre Kevser sûresinden sonra  en kısa sürelerden bir tanesidir.

Nas Suresi, 6 ayetten oluşmakta ve ismini her ayetin sonunda yer alan ve insan anlamına gelen ‘nas’ kelimesinden almaktadır. Mekke’de indirilmiş olduğuna inanılan Nas suresi, iniş sırasına göre 21. suredir. Konu olarak Felak Suresi’yle aynı konuyu işlemektedir. İnsanların ve İslam mitolojisinde insanlara bir takım zararlar vereceğine inanılan cinlerin kötülüğünden Allah’a sığınılması gerektiğini emretmektedir.

NAS SURESİ

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul e'ûzü birabbinnâs Melikinnâs

İlâhinnâs Min şerrilvesvâsilhannâs

Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

Minelcinneti vennâs

MEALİ

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla de ki: “Cinlerden olsun insanlardan olsun, insanların kalplerine vesvese sokan sinsi şeytanın şerrinden insanların rabbine, insanların mâlik ve hâkimine, insanların mâbuduna sığınırım!”

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda NAS  ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?” diyerek, faiz indirimlerinde kararının kesin olduğunu ifade etmişti. O zaman yüzde 19’5 olan politik faizi gıdım gıdım indirmeye başlamıştı. Faizi indirdikçe dolar, avro, altın sürekli yükseliyordu. NAS’lı ekonomiye geçişte 2021’de dolar 6,89 TL’ydi! (Bu arada 128 milyar dolar 6.30’dan satıldığını da unutmayalım.)Aradan 2 yıl geçti. Dolar 25 TL’ye çıktı!

Ekonomi gerçekten Allak bullak oldu!  Halk kitlesel bir şekilde toptan fakirleşmeye başladı.! İnsanların alım gücü hızla düştü! Halk önünü göremez halde.! Esnaflar, işçi, çiftçi, memur, emekli herkes çok ağır ekonomik kriz yaşıyor!

Halk, enteresan bir şekilde  bu kadar kötü ekonomiyi, ekonomiyi bu hale getirenlere düzeltmesi için oy verdi.!  Millet ittifakı seçimi kazansa bugün yaşadığımız tablo aynen yaşanırdı! Ekonomi akşamdan sabaha düzelebilecek   bir konu değil.! Onun için bir anlamda şanslıydılar! Böylesine büyük enkazın altında kalacaklardı!.

Değil bu hükümet, feriştahı  gelse; böylesine kontrolsüz güç haline gelmiş, kangrene dönüşmüş, gelir dağılımındaki adaletsizliğin zirve yaptığı, işsizliğin, pahalılığın patladığı  ekonomik enkazın  altından kalkamaz!

Hele hele “ Nas, inşallah, Maşallah gibi, dini terimlerle ancak zaman kazanırsınız, ama ülkeyi kaybedersiniz.!

NAS bitti beyler.!

Yanlış ekonomi yönetimi ve inat maalesef ülkemizi çok ağır bir ekonomik bunalımın içine soktu.! Paramız ne yazık ki artık dünyanın en değersiz parası! Gürcü Lari’si 10 kat değerli, Azeri manatı 14 kat, avro 27 kat, dolar 25 kat değerli! Bunun ne anlama geldiğini gerçekten anlayabiliyor musunuz? Ülkemiz talan, yağma riski altında!

Bu kadar yanlışın üstüne gözünün ışığı İle meşhur Nebati’nin KKM’si adeta tüy dikti.! Tefecilere, rantçılara milyarlar kazandırdı. Bir buçuk yılda 500 milyar (katrilyon)  paramız paradan para kazananlara verildi. 10 milyonlarca insanımız daha da fakirleşti! Adeta tabuta çakılan son çiviydi KKM!..

Şimdi faiz, 8,5’tan 15’e çıkarıldı.! Bu durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi NAS’ı nasıl açıklayacak?

NAS’ın faturasını kim ödeyecek.  Bu kadar büyük zarar ne olacak?

Komaya girmiş olan ekonomi bu yüksek enerjili elektro şok İle yani

ani artırmalı faiz kararı İle hayata dönebilecek mi? Yoksa çok mu geç?..