Memleket Partisi Artvin İl Başkanı Osman Yakut, 2003 yılında çıkarılan yasa ile vatandaşlara ait toprakların orman arazisi ilan edildiğini ifade ederek, “Bölge halkının ata toprakları orman vasfına sokularak orman arazisi ilan edildi. O dönemde Hopa ilçe başkanıydım. Türkiye’de ilk defa bu konu hakkında soru önergesi verdiren ilçe başkanı bendim. Yalova milletvekilimiz Özcan Özel’e beyanda bulundum isteklerimiz taleplerimizi söyledik. Kendisi de bunu soru önergesi olarak meclise sundu. Ama ne muhalefetten ne de iktidardan buna yanıt gelmedi.” dedi.

Memleket Partisi iktidarında vatandaşlara arazilerinin geri verileceği taahhüdünde bulunan Yakut, “2003 yılında mevcut hükümet tarafından çıkarılan yasa ile ata topraklarında ağaç ya da ağaççık çıktığı takdirde orası orman arazisi olarak ilan edildi. Orman arazisi vasfı verilerek vatandaşın ata toprağı elinden alındı. Memleket partisi iktidarında bizim sözümüz var bu ata toprakları koşulsuz olarak iade edilecek. 1960 yılında 1975 yılında ÇAYKUR tarafından ruhsatlandırılmış insanların ata toprakları ellerinden alındı. Artvin halkına söz veriyorum bunun için mücadele edeceğiz atat toprakları sahiplerine iade edilecek.” diye konuştu.

Hasan Gökdemir adaylığını açıkladı  Hasan Gökdemir adaylığını açıkladı 

Memleket Partisi Milletvekili adayı Tarkan Yılmaz’a destek çağrısında bulunan Yakut, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Biz tüm il ve ilçe teşkilatları olarak her şeyden önce memleket diyerek yola çıktık. Biz bu memleketin evlatları olarak taşın altına elimizi koyduk. İnsanların sıcak tepkileri ile karşılaştığımız zaman çok mutlu olduk. Çünkü köhneleşmiş zihniyetten artık insanların sıkıldığının farkındayız. 35 yaşında pırlanta gibi bir adayla karşılarına çıktığımız zaman çok memnun oldular. Kendisi hayatın en dibinden en üst seviyesine tırnakları ile kazıyarak gelmiş birisi. Her şeyden önce memleketi çok iyi biliyor. Sadece Artvin’i değil Türkiye’nin her yerini çok iyi biliyor. Kendisi gümrük müşaviri olduğu için Türkiye’nin her yerinde ticaretle uğraşan insanlarla muhabbeti var ve her yerden haberdar. Hatta birçok konuda biz kendisinden bilgi ediniyoruz.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası