Yazılması gereken o kadar çok ve önemli yazılar var ki! Tam yazacakken ekonomi yangını harlanıyor, her yeri sarıyor ve onlara bir türlü sıra gelmiyor! Ormanlardan beter yanıyoruz! Aslında önceden bilinen bir sonuçtu bu! Uzmanları dinlemeyenler bu sonucun müsebbidir!

Değerli dostlar; Nebati gitti, Şimşek geldi sıkıntı bitti mi?  Allah aşkına bu zamları Nebati yapamaz mıydı?  Gözlerinin ışığı cebimizdeki son kuruşu bile görebilen; ender eğlenceli, şakacı, ekonomi bakanıydı. Haksızlık yapıldı. Bu zamları o yapmalıydı!!!

Şimşek geldi, zamları yıldırım gibi çaktı!

Gerçi zamları o yaptı görünürde ama onaylayan ve resmî gazetede yayınlayan Cumhurbaşkanı. Yani aslında zamları Cumhurbaşkanı yapıyor. Çünkü büyük yetkileri var. Şimdilik küçük küçük kullanıyor.

Değerli dostlar; bu zamlar 85 milyonu etkileyecek. Sen AKP’ye oy verdin diye bundan muaf olmuyorsun.

Durumun hiç de iyi olmadığını herkes biliyor. Geminin su aldığını kaptan da biliyor. Bu yüzden seçimi erkene çektiler.  Seçim bitti. Ekonomik yangın büyüyerek yayılıyor.  Bankalar kredi vermeyi durdurdu.

Ev kiraları uçtu.  Kiralık ev arayanlar ev bulamıyor.  Bulsalar inanılmaz bir rakamla karşılaşıyor ve şok oluyor! Gelir dağılımındaki adaletsizlik giderek artıyor.

TÜİK, enflasyon rakamlarını nereden buluyorsa yada hangi ülkenin enflasyon rakamlarını kopyala,  kes yapıştır yöntemi ile  yayınlıyorsa,  yılın ödüllü komedisi kurumu desem haksızlık etmiş olmam!

Değerli dostlar; Artık zengin daha zengin,  fakir daha fakir durumda

 Ekonomi binasını ayakta tutan “ortadirek” yani “anakolon” yok oldu. Şehirlerden köylere kaçmak isteyenler bu sefer köylerde okul olmadığı için gidemiyor. Çocukları nerede, nasıl okuyacak?

Öğretmenler de şehirlerden kaçmak istiyor. Çünkü gelir az, gider çok. Aldıkları maaşları yetmiyor.  Kısaca;  yoksullaşmasan yana  herkes nasibini alıyor!

Hele son zamlar!.. toplumu çok sarstı. Bu asla sürdürülebilir değil. İğneden ipliğe her şeyin fiyatı kontrolsüz bir şekilde artıyor.

Bırakın günlük fiyat değişimini artık saatlik değişiyor.

Avro 30TL’ dolar 30’a merdiven dayamış! Her şeyin fiyatı dolara göre artıyor!.

Ben bu gidişattan son derece büyük bir endişe duyarken kimi insanların çok rahat oluşuna gayretle bakıyor, bu durumun ekonominin gidişatından dağa büyük bir tehlike arz ettiğini düşünüyorum.

Dünya yanıyor, adamın bir horom otu yanmıyor! İşte bu çok büyük bir travma! Bu Sinir ucu  iltihabı olmuş bir beyin demek,hiç bir şey düşünmüyor ve hissetmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberinde yerli milli elektrikli aracımız TOGG’u da alarak kalabalık bir heyetle Suudlara  gitti. Bu aslında çok enteresan hediye oldu.

Adamlar petrolden zengin olmuş ve onunla dünyanın en zenginleri arasında yer alırken, elektrikli araç hediye etmek!!!!!!

Suudlar Arabistan’ı yöneten toplamda 15 bin nüfusu olan 7 bin prensi bulanan dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri olan ARAMCO’nun sahibi bir hanedanlık!. Onlar Arabistan’ın da sahibi olduğu için şirkete devlet şirketi diyorlar!

Ekonominin dip yaptığı bir dönemde Arabistan’a gitmenin mesajı çok açık.

Arabistan ile 5 anlaşma imzalandığı söylendi. Ne verildi, ne alındı dağa sonra öğrenilir. Ama bildiğimiz bir gerçek var.

Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıllık tarihinin en zor günlerini yaşıyor.   Düşünün; hazinemizde hiç para olmadığı gibi eksi 61 milyar dolardayız! Yani cebimizde olmadığı gibi 61 milyar dolar da svaplamışız yani borç almışız!!..

Fahiş zamlar yaparak vatandaşın sırtına yükleyip bu açığı kapatma şansınız yok. Vergileri artırarak, havada uçan, denizde yüzen, karada kaçanları kovalayarak bu ekonomi düzelmez! 

Önce kaçak,  göçek nerede hele bir onu tespit edin! Değerli dostlar, biz banka kanalı dışında para altın, döviz transferleri yapılmaya başlandığı gün battık Dostlar.!

Bir de köprü, havaalanı, yolların geçişlerini halâ avro, dolar kuru ile yapmaya garanti edilen geçişleri için müteahhitlere hazineden büyük paralar ödemeye devam ediyoruz.. Şunlara da bir dokunsanız, ödemeyi TL’ye çevirseniz diyorum!..