Aslında bu süreçte kaleme almamayı düşündüğüm, ancak yayınlamış olduğum haberleri okudukça, hayretler içerisinde kendime sorduğum bir konu var. Bu eski bakan ne yapıyor?

Mevcut siyasi iktidarın kurucu bireyi, uzun yıllar boyunca ferdi olan eski bakan, şimdilerde Artvin’in neferi olma niyetinde. Ama bir durup düşünmek lazım, adama sormazlar mı ‘Memleketini bu kadar seviyorsan, şimdiye kadar nerelerdeydin?'

Artvin Hopaspor’u şampiyon yapacak olmasından mı başlayalım? Murgul yolunu konu alan haberden mi? Artvin’in hakkını söke söke alacak olmasından mı? Amatör spora verilen desteğin siyasallaştırılmasından mı? Yoksa DSİ bahçesinden paylaşılan sosyal medya fotoğraflarından mı? Bilemedim.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu mu desem? Yoksa sayın eski Bakan’ın sonradan gelen memleket sevdasını mı sorgulasam, onu da bilemedim.

Artvin’e aday olarak gelmesi ayrı bir konuyken; Yapmış olduğu konuşmaları, çıkmış olduğu paralı yayınları, bir türlü aklım almıyor. Madem öyle! Gelin Artvin’deki gerçek medya karşısına çıkın, konuşun memleketimizin sorunlarını.  Sormak istiyorum milletvekili seçileceğiniz ildeki gazeteciler ile neden bir araya gelmiyor, gelemiyorsunuz? Sizi kim, neden saklıyor?  İl teşkilatınız mı uygun bulmuyor, çalışma ekibiniz mi?

2003 yılında bundan tam 20 yıl önce “Artvin’de yaşayan insanlarımıza özel teşvik verilmeli.” sözünü söylediniz. Peki ne oldu bu teşvik işi? Aradan 20 yıl geçti. Geçmeye de devam ediyor.

Hal böyle olunca aklımız karışıyor. Acaba eski bakan Artvin’imize son 20 yılda yeterince hizmet yapılmadığını mı itiraf etmeye çalışıyor. Yoksa geçmiş 20 yılın mahcubiyetiyle günah mı çıkartıyor. Hangisi diye  sormayacağım, çünkü ben her ikisinin de doğru olduğuna inanıyorum.

Eğer amaç bu seçimi alıp geçmişi geçmişte bırakmaksa, teşkilatınıza da bu anlayış hakimse o zaman üzüntülerimi dile getirmekten kaçınmayacağım. 'Hani ahde vefa, hani taş üstüne taş koyana saygı' diyorum.

Şahsınızı uzaktan da olsa az çok tanırım. Artvin Vakfı Başkanlığı yapmış olan Osman ağabeyinizi bilirim. Siz böyle vefasız olamazsınız. Eğer siyasi atmosfer sizi bu noktaya taşıdıysa, onu da bilemem.

Sonuç olarak eski bakana ‘Nerelerdeydin 20 yıldır?’ diye soran ne ilk ne de son kişi olmadığıma göre, yazımı önceki dönem Artvin Belediye Başkanlarından Seracettin Yazan büyüğümüze saygı ve hürmetlerimi ileterek, ellerinden öptüğümü söyleyerek sonlandırmak istiyorum…