Geçen sayıda 'şimdi ne olacak' deyip iktidar partisinden halkın beklentilerini ve halkın yapması gerekenler ile ilgili naçizane fikirlerimi sizlerle paylaşmıştım. Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili ‘ne olacak’ bölümünü de bir sonraki sayıya demiştim yani bu sayıda şimdi fikirlerimi sizlerle paylaşacağım.

Cumhuriyet Halk Partisi her zaman olduğu gibi bir umut bir beklenti ve güzel bir hayal anlamına gelmeyi sürdürecek. Bu sonuçlardan sonra birileri mutlak değişim bekliyor. Birileri de mevcut durumun başarı olarak nitelendiriyor. Başarı eğer sonuca ulaşmaksa bu bir başarı değildir bu benim fikrim.

Burada siyasi kimliğimle değil gazeteci kimliğimle bir yazı yazmaya çalışıyorum. Kiminin hoşuna gider kiminin gitmez. Derdim, birilerin hoşuna gitmesi veya birilerinin rahatsız olması değildir. Ancak bu seçim dönemindeki kafayla gidilirse yerel seçimlerde sıkıntı had safhaya çıkabilir.

21 yıllık AKP siyasi iktidarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren, üye olan, görev alan her bireyin benim gözümde paha biçilemez bir değeri ve anlamı var. Bu durum saklı kalarak ‘ancak ben ettim ben bilirim; benim dediğim doğru’ demek hiçbir zaman için fayda vermedi partimize vermiyor da.

Yöneticiler belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, il Başkanı, milletvekili her biri de iyi niyetle ve anlamlı çaba sarf ettiği kaçınılmaz bir gerçek.

Peki olmuyorsa ne olacak? Bu soruyu sormak suç mu olacak? ‘Seçim öncesi sorma şimdi zamanı değil’ ‘seçim sonrası sorma böyle iş mi olur’ demek doğruysa sonucu ortada.

Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokratik bir parti olarak; solculara, sosyal demokratlara, sosyalistlere yüzünü ters çevirirse bu doğru olmaz. Nitekim onlarca milletvekili verdiğimiz siyasi anlayışların bize ne kattığı veya katmadığı tabelaya yansıdı.

Buradan hareketle herkes şapkasını önüne koyup nerede eksik yaptık nerede yanlış yaptık diyebilmeli. Özeleştiri hiçbir zaman için zarar vermez gerçeklerden kaçmak her zaman için negatif sonuçlara gebedir.

Cumhuriyet Halk Partisi hiç kimsenin ama hiç kimsenin ticari şirketi veya mülkü değildir. Bu anlayışla topluma açık şeffaf ve ülkemize kazandırmaya çalıştığımız demokrasiyi; önce partimize, partimizin örgütlerine ve tüm kademelerine yansıtmak ve inandırıcı olmak zorundayız.

Başka çaremiz yok CHP varsa herkes için var.