Uzun süredir devam eden alt yapı ve üst yapı çalışmalarında sona gelen Borçka’da etraf güzelleşmeye başladı. Borçka halkının yaşadığı sorunlardan en büyüğü olan su sorunu neredeyse çözülmüş hale geldi. Bunun yanı sıra Borçka’nın çehresi güzelleşerek üst yapı çalışmaları olarak yollara parke taşı döşenerek daha ilgi çekici bir hale gelmeye başladı. Dağlarla çevrili yemyeşil Çoruh Nehri’nin bulunduğu kırmızı tarihi demir köprü ile parlayan Borçka’ya meydanda gerçekleşen çalışmalar ile turistlerin ilgi odağı olmaya gün sayıyor. Meydan çalışmalarının sona yaklaşması ile farklı bir imaj yakalayan Borçka saat kulesi ile Borçka’nın simgesi olacak. Saat Kulesi’nin sıradan bir görüntüsü olmamasının yanında ilçemizi simgeleyen figürlerin içerisinde var olması ile her vatandaşın ilgisini çekecek olması yadsınamaz bir gerçek. İçerisin de Demir Elma, çay, fındık ve bal figürlerinin olacağı saat kulesi meydanda yerini alarak güzel bir görüntü oluşturacak.

Artvin asma köprüleri ile meşhurdur, nereye gitsek asma köprülerin var olduğunu görürüz. Turistlerin ilgisini çeken, gelecek nesillere tarihi miras bırakılacak köprülere Borçka da bir yenisi daha eklenecek. Gündoğdu ve Aksu Mahallesini birleştirecek olan asma köprü her anlamda Borçka halkının göz bebeği haline gelecek. Asma köprülerden sıkıldık başka icraatlar olsun dediğinizi duyar gibiyim ama yaşadığımız coğrafyayı değerlendirmek açısından doğaya zarar vermeden yapılacak en güzel çalışmalardan birisidir bence… Dediğim gibi böyle yerlerin var olması ile turistlerin akın akın gelmesi hem ilçemizi tanıtmak hem de ekonomik açıdan yarar sağlayacağı yadsınamaz bir gerçektir. İl dışından gelen vatandaşların sadece Karagöl ve Macahelle sınırlı kalmadan gezip görebileceği yeni ve doğal alanların olması hem ilçemizi hem bizi şahlandırır.

Yeni güzel çalışmaların var olduğunu görebiliyoruz ama yaşadığımız sıkıntılar yok mu derseniz var! Öncelikle çalışmaların çok hızlı ilerlememesi vatandaşları sıkıntıya sokacak hale gelmiş durumda. Meydan da gerçekleşen çalışmalar nedeni ile araba park etme yüzünden sorun yaşayan birçok vatandaş mevcut. Tek istekleri var otopark alanı!

Memleket güzel, doğa güzel ama çevre kirli! Vatandaşların kendi güzelim coğrafyasına zarar verdiğini her gün dışarı çıkınca görebiliyoruz. Bunu sadece Borçka için değil diğer bütün ilçeler için söylüyorum. Baraj kenarlarında biriken çöpler, plastik atıkların etrafa saçılması, sigara izmaritleri ve daha niceleri… Bunlar Artvin’ yakışmayacak ve bu şekilde anılmasını sağlayacak durumların olmaması gerekir. Çevrede var olan banklara zarar vermek de cabası…

Sevgili okuyucularım, doğayı biz yönetmemeliyiz doğa zaten kendi halinde bütün güzellikleri ile var olmuş durumdadır. Çevreyi kirletmeden, doğanın doğal güzelliklerini bozmadan bu topraklarda yaşamalıyız. Her şey bizim elimizde o yüzden yaşadığınız çevreyi kirletmeden yaşamaya devam etmeliyiz. Artvin herkesin merak ettiği ve hayran kaldığı bir ildir. Belediyelerin yapmış olduğu çalışmaları sabırla bekleyerek güzelleşmesini ve gelişmesini engellememeliyiz.