Bu yazımda biraz siyaset yapsam mı diye düşündüm. Aslında konu olarak Cerattepe konulu bir yazı yazmayı planlamıştım ki siyasetin içinde de olmam hasebiyle ve bu zanaatın zorluğunu yaşayan biri olarak konumu değişme kararı aldım.

Mensubu olduğum ve onurla kimliğini taşıdığım Cumhuriyet Halk Partisi'nde il yöneticisi olmamdan ötürü, her gün nöbetçi il yöneticisi olarak parti binasında görev yapıyoruz. 05 Nisan 2023 Çarşamba günü nöbetçi yöneticiydim. İsmi bende saklı olacak olan bir vatandaşın talepleri ve il başkanımın çözüm üretme gayretini sizlerle paylaşayım.

Sabah erken çıkmıştım Hopa’dan. Saat dokuz gibi partimin kapısındaydım. Derken çayımız demini almış, ufak tefek ortam temizlikleri kolektif olarak yapılmış ve ilk çayımızı yudumladığımız an içeri giren bir şahıs hem çekingen hem de utangaç bir edayla, selamını verdikten sonra durumunu, engelini  ve ihtiyacını bizimle paylaştı. Anladım ki mağfur duruşundaki asaletiyle evinde yakacak bir kuzine sobaya ihtiyacı vardı. Isınma ve yemek pişirme işine yarayan o sobayı seçmesi için tanıdığımız bir sobacıya yönlendirdiğimizde değil, oradan döndüğündeki davranışının ne kadar yüce yürekli bir insan olduğunu anladık.  

Biz adama soba seçmesini söyledik adam en ucuz sobayı seçmişti. Dört bin liraya kadar soba varken adam bin iki yüz elli liralık olanı seçmiş ve bizi tercihiyle şok etmişti. Nasıl olsa parasını kendisi vermeyecekti. Sizce neden ucuz olanı seçti? Biz de bu onurlu davranışından ötürü değeri ve niteliği saklı olan birkaç gıda yardımı da yaparak uğurladık, o adam gibi adamı.

Şimdi bu yazıyı okuyanlardan bazılarınızın "ne alaka" diye mırıldandığını düşünüyorum. Günümüzde buna benzer örnekler çok diyenlerinizde vardır. Deprem bölgesinde ekmek dağıtan bir  vatandaştan ekmek alan çocuğun fazla ekmek almadığı ve elindeki ekmeğin fazla gördüğü kısmını dağıtıcıya geri verdiğini biliyoruz.

İşte tam da bu nedenle siyaset gerçekten çok zor bir zanaat diyor ve yorumlarınızı bekliyorum. Alıp alıp doymayanlara, alıp alıp yine de almak isteyenlere vs vs…