Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı, mevcut milletvekili aynı zamanda yüksek disiplin kurulu başkanı olan Avukat Uğur Bayraktutan, önceki gün Hopa ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları ve yerel medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Yapmış olduğu konuşmasında (bir gazeteci olarak takip ettiğim için) oldukça manalı sözler sarf etti. 
Bayraktutan'ın konuşma satırları arasında, 37 yıldır Artvin siyasetinde yer aldığını, 10 yılı aşkın il başkanlığı yaptığını, 12 yıldır da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Artvin'i temsil ettiğini dile getirdi.
Buraya kadar her şey rutin ancak konuşmasının devamında kullandığı bazı cümleler deyim yerindeyse tam damarına basan cinsten oldu. Yukarıda parantez içinde söylediğim gibi bir gazeteci olarak orada bulunuyordum yorumumu da bir gazeteci olarak devam ediyorum. 
Bayraktutan bugüne kadar ‘beni Artvin taşıdı’ meclise gönderdi. Ben de mecliste Artvin'i Milletvekillerine ezberlettim. Ancak bugüne kadar duvara konuştum, ben konuştum onlar ses vermedi. Ben eksikleri dile getirdim, onlar hizmet yapmadı' Diyerek sürdürdüğü konuşmasında ‘bu sefer Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde millet ittifakının iktidarında sorunları dile getiren değil, uygulama tarafında olup hizmet üreten olacağım’ dedi. Birçok cümleye değindi ancak ben aralarından cımbızla seçtiklerimin bir kısmında da 'Artvin'e borcumu ödemek için yeniden adayım' ve 'bir dönem ilime, ilçelerime hizmet etmek bana nasip olacak' 'biz Artvin'de 1. partiyiz 2 - 0 yapmak hiç de zor değil’ Oğuz Kurdoğlu hocamızı da ‘meclise götürmek istiyorum’ demesi de oldukça anlamlıydı.
Bayraktutan’ın kurduğu cümleler arasından seçtiklerimin özünde şu var. ‘Şimdiye kadar siz beni sırtladınız, meclise gönderdiniz. Bu dönem ben sizi sırtlayacağım, Artvin'in sırtlayacağım, Artvin'e hizmet edeceğim’ demesi oldukça manalı ve heyecan vericiydi.
Bir çoğunuz biliyorsunuzdur. 2015-2018 milletvekili aday adaylığı yapmış. 2018'de resmi olarak müracaatını da yapmış biri olarak, bu dönem adaylığı düşünmedim. Sebeplerim vardı. Sebeplerimi de partimin ilgili kurullarında dile getirmiştim. Sayın Bayraktutan'ın bu konuşmaları benim neden aday olmadığımı destekler gibi oldu. Çünkü ben aday olsam, bu dönem için milletvekili bile olsam Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı'ndaki iktidarda “çok da yeteneksiz olmamamla birlikte” Artvin’ime hizmet etmekte biraz zorlanabilirdim.
İşte bu Sayın vekilin söylemleri ve benim bu dönem aday olmayışım örtüşür gibi oldu.
Ben de doğru karar aldığımı düşündüm. Bayraktutan konuşmasının sonuna doğru 'ver elini Hopa ver elini Artvin' diyerek Türkiye genelinde nasıl bir heyecan oluştuğunu ortaya koymuş oldu.
Burada partili kimliğimle bir cümle ekleyerek yazımı sonlandırmak istiyorum, bütün ilçelerle biz Artvin olarak tabii ki elimizi vereceğiz, tabii ki 1. parti olup, tabii ki 2-0 ile sonuçlandıracağız. Yolunuz açık olsun iktidarda işiniz zor olacak Sayın vekilim Artvin'in hizmete ihtiyacı var. Memleketim 20 yıllık hizmet açlığını sizinle giderecek. Yolunuz açık olsun.