14 Mayıs'ı geride bıraktık. Eğrisiyle doğrusuyla 13. dönem cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin ilk turu 14 Mayıs Pazar günü tamamlandı.

Milletvekili seçimleri sonucu yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 50+1 alan olmayınca zorunlu olarak 2. tura gidiliyor. İlk turda elenen 2 adaya oy veren vatandaşlarımız, bu turda mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek.

Her iki aday da sıfırdan başlayarak halkın oylarına talip oluyor. Halkımızın tercihini kimden yana kullanacağını pazar günü yapılacak olan seçimlerden sonra sandıklar kapandığında, sayıma başlandığında, sonuçlar belirlendiğinde hep birlikte göreceğiz. Burada halkımız tercihini ya sözüm ona istikrardan yana kullanacak, ya da demokrasi ve özgürlükler için, hak hukuk adalet için, parlamenter sisteme dönüş için neredeyse referandum niteliği taşıyan bir seçimde kararını sandığa yansıtacak.

Artvin seçmeni ilk turda mevcut cumhurbaşkanından yana tavrını ortaya koymuş ancak Millet İttifakı’nın adayı ile arasında büyük bir fark olmamıştı.

Bu seçimde daha organize ve daha konsantre olan taraf muhalefet tarafı gibi görünüyor, en azından ben öyle umuyor ve söylüyorum. Hatta öyle istiyorum diyebilirim. Herkes gibi benim de fikrimi belirtmek demokratik hakkım diye düşünüyorum. 2014 yılının Haziran ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde o dönemin muhalefetteki adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na biz sosyal demokratlar isteyerek ve bilerek oy verdik. Şimdilerde Türk milliyetçilerinin ve Türkiye Cumhuriyeti sevdalılarının, Atatürk milliyetçiliğinin hep birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermesi gerekiyor. Bunu istemenin biz Cumhuriyet Halk partililerin en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum.

28 Mayıs Pazar günü ülkesini seven memleketini seven herkesin sandığa giderek oy kullanması gerekiyor. Katılım oranının tarihi bir rekorla üst seviyede olacağına inanıyorum.

Sandık güvenliği ve seçim güvenliği konusunda da Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Artvin'de de Türkiye gönüllülerinin büyük özveri ile sorumluluk üstlendiklerini biliyorum. Her birine ayrı ayrı millet ittifakı bileşenlerine, sol muhalefete ve tercihini Kılıçdaroğlu'ndan yana kullanacak olan bütün halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla…