Daha düne kadar aday adayları arasında acaba hangisi aday olur diye düşünür, konuşur hatta tartışırken, şimdilerde ise adaylar arasında hangisi Ankara’ya gider ilimizi temsil eder diye konuşur olduk. Artvin genelinde CHP, İyi Parti, Ak Parti, MHP, Sol Parti, YRP, TİP, Memleket vs vs partilerinin adayları belli oldu. Her birine ve yazamadıklarıma dahil başarılar diliyorum.

Adaylar açıklandıktan sonra bazılarınızın “neden 5’nci kez” diye mırıldandığını biliyorum. Bu konuya daha sonraki yazılarımda değineceğim. Oysa ki siyasi iktidarın ilk sıra adayı 1997 yılından beri ya milletvekili ya da bakan olmuşken. 26 yılda Artvin’e ne katkısı oldu ki, şimdilerde sanki mensubu olduğu partisinde Artvin’de o işi yapacak kimse yokmuşçasına, gelip Artvin’den Ankara’ya gitmek için oylarımıza talip oluyor. Ankara’ya gitmek derken zaten hangisi geri gelip yaşamına tekrar memleketinde devam edecek ki orası da meçhul.  

Bu arada mevcut iktidarın partisi zaten ilimize zaman zaman mecazi anlamda ithal diyebildiğim adaylar getirmedi mi? Önceki dönem il belediye başkanı mı dersin? Bir önceki dönem iki kez milletvekilliği yapan mı dersin!  Güzelim Artvin’imi düşünen yok. Burada yaşayan ve yağmurunda ıslanmış, tozunu yutmuş ve hatta dönem dönem yaşanan doğal afetlerde sırt sırta verdiğimiz kimse mi hak etmiyor milletvekili olmayı?

Tabi bana kızanlarınız da var, “neyin peşindesin?” diyenleriniz de. Ben gazeteci kimliğimle birlikte aynı zamanda memleketimin siyasi figürlerinden de birisiyim. Bir tarafın adayı için “4 dönem yaptı yetmedi mi?” diyenlere, diğer tarafın durumunu da anlatmaya çalışmam objektifliğimi zedelemez. Beni ve yayıncılık anlayışımı yıllardır bilenler bilir. Kaldı ki süreç içerisinde tercihlere yayıncılıkta vereceğin refleksten de anlaşılacak.  

Artık mesele tartışma eleştirme veya zaman kaybetme meselesi değil, mesele bunca adaydan hangisi memlekete samimi bir şekilde hizmet edecek ise hangisine inanıyorsanız, hangisini sokakta gördüğünüzde selam verip alacaksanız, onunla birlikte yürürsünüz, ona destek olursunuz.

Ben daha fazla vaktinizi almayayım. Başlıkta yazdığım gibi herkese hayırlı uğurlu olsun…