Adından da belli olduğu gibi Türkiye ve gönüllülük hem onurlu hem anlamlı bir sorumluluk..
Ben de bu onurlu ve anlamlı sorumluluğu üzerine alanlardan biriyim artık.
Çok sevdiğim bir dostum vasıtasıyla Türkiye gönüllülerinin Doğu Karadeniz bölge koordinatörü olan Alper Yıldırım ile tanışma fırsatım oldu. İyi ki de olmuş. Adam tam bir bilgi dehası. Öyle bir sorumluluk aldığına göre bilgi birikimi tabii ki de olmalıydı. Bilgi birikimlerini bizlerle paylaşıyor. Doğu Karadeniz bölge illerinde önce il koordinatörlerini oluşturdu. 2 hafta boyunca haftada 3 gün olmak üzere uzaktan bağlantıyla eğitimlerimizi verdi. Bizim de gönüllüler olarak neler yapacağımızı söyledi. Kurmuş oldukları sistemin kullanım şekillerini öğretti. 
Siz de artık ilk koordinatörleri olarak ilçe koordinatörlerinizi oluşturun dedi. Türkiye gönüllüsü olmak kademe kademe organizasyon şemasını benimsemek anlamak sorumlulukları yerine getirmek gerekirdi. Ben de üzerime düşeni görev aşkıyla yapmak durumundayım. Yapıyorum da. İlk olarak diğer il koordinatörümüzle temasımızı sağladık, Artvin'de neler yapabileceğimizi konuştuk, Türkiye gönüllülerine kayıt olmuş onlarca Artvin'de yaşayan gönüllüye ulaştık, sonrasında da bizden istenen ilçe koordinatörlerini belirledik. Şimdilerde daha çok katılımlı sağlayıp seçim günü sandık güvenliğini oluşturmayı seçim sonuçlarını ıslak imza ile alarak ilgili program gereğince gönüllü kuruluşun sistemine yüklemek olacak.
Türkiye gönüllüleri sadece bir partinin örgütlenmesi veya altyapısı veya alternatifi asla değil. Türkiye gönüllüleri millet ittifakının oluşturmuş olduğu bütün partilerin ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bütün bileşenlerin gönüllü olarak bir araya gelebileceği  “ıslak imzalı tutanakların fotoğraflanıp sistem üzerinden dijital ortama aktarılmasını sağlayacak” Türkiye gönüllüleri millet ittifakı çerçevesindeki bütün partililerle sandık görevlileri ile müşahitlerle, okul temsilcileri ile muhtarlarla saygı sevgi çerçevesinde iletişim kurabilen ve gerçek bir sonuca hızlı bir şekilde ulaşabilen bir ekip olarak yola çıkmıştır. 2019 yılında İstanbul gönüllüleri olarak yola çıkan biz gönüllü ekibi, 2023 seçimlerinde de Türkiye gönüllüleri olarak seçim sonuçlarının doğru zamanda ulaşılabilmesi için oluşan bir hizmet ekibiyiz.
www.turkiyegonulluleri.org