Siyaset

Millet ittifakı Hopa’da bir araya geldi

Millet ittifakı üyeleri 14 Mayıs genel seçim öncesi bir araya geldi

Abone Ol

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir ev sahipliği yaptı.

Programda selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimin önemine değinerek millet ittifakının birleşerek güçlendiğini kaydetti.

Seçim öncesi millet ittifakı bileşenlerinin katıldığı toplantıda katılımcılara seslenen CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, “100 yılı geride bırakırken; önümüzdeki yüzyılı yeniden inşa etmeye adayız. Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında, geleceğe umutla bakacağımız yeni bir dönem başlıyor. Bu seçim sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik buhrandan çıkışımızın seçimi olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde hak, hukuk ve adalet mücadelemizi iktidarla taçlandıracağız. Yokluk, yoksulluk, yolsuzluk sona erecek. Hiçbir kadınımız şiddete maruz kalmayacak, hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek, geçlerimizin umutlu, yaşlılarımızın huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.” dedi. 

Programda konuşma yapan CHP İl Başkanı Orhan Yusuf Atan ise, “14 Mayısta büyük bir sınav vereceğiz. Bizler ve sizler millet ittifakı olarak Türkiye’yi ayağı kaldırmak, yeniden inşa etmek için kararlıyız. Millet ittifakı olarak tek kişiyi cumhurbaşkanı yapmak gibi bir derdimiz yok. Biz hiç kimseyi ayırmadan hepimizin Türkiye’sini kurmak, işsizliğe çare bulmak, geçinemeyen emekçilerin insan onuruna yaraşır ücret alması, çiftçiyi ayağı kaldırmak, parasızlıktan okuyamayan gençleri okulla buluşturmak için herkese iş, aş olmak için buradayız. Bunu da 14 Mayısta hep birlikte başaracağız.” diye konuştu.

İYİ Parti İlçe Başkanı Mürsel Şişman millet ittifakının çalışmalarından bahsederek, İttifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyerek sahada milletin sesi olacaklarını vurguladı.

Demokrat Parti Hopa İlçe Başkanı Çetin Özçep konuşmasında 14 mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaparak, herkesi seçim günü oylara sahip çıkmaya davet etti.

Saadet Partisi Hopa İlçe Başkanı Daim Yılmaz da seçim güvenliğine vurgu yaptı. Yılmaz, “20 yıldır yapılan yanlışlara dur demenin zamanı geldi”  ifadelerini kullandı.

Programa, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, CHP İl Başkanı Orhan Atan, İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Sağlam, Demokrat Parti İl Başkanı Sevinç Yıldırım,  İYİ Parti Hopa İlçe Başkanı Mürsel Şişman, Saadet Partisi İlçe Hopa İlçe Başkanı Daim  Yılmaz, Demokrat Parti İlçe Başkanı Çetin Özçep ve partilerin üyeleri katıldı.