Sevgili Okuyucularım, gazetecilik mesleğime ilk doğduğum ve büyüdüğüm yer olan Artvin’de başladım. Kendime bolca deneyim kattığım, insan ilişkilerini geliştirdiğim ve her alanda fikir sahibi olmaya başladım müthiş güzel günler yaşadım. Her meslek dalı zordur bu meslek dalında da tabi ki bazı zorluklar yaşıyoruz. Ama her yazımda belirttiğim gibi yaptığınız işi severek yapmak önemli o yüzden bazı zorlukları görmezden gelebiliyorsunuz. Her anlamda tarafsız bir şekilde habercilik anlayışını yürüttüm bu süreçte ve yürütmeye de devam edeceğim. O yüzden meslek seçerken gerçekten ne istediğiniz ve ne olmak istediğiniz önemli.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmış olup böylece haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Farklı kültürleri, görüşleri, siyasi düşünceleri, sporu, sanatı doğru bir şekilde insanlara aktarmayı amaçlıyoruz. Doğru haber yapma, kişilerin özel hayatına saygı duyup etik bir şekilde habercilik anlayışı devam ettirilmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “ Basın, Milletin Müşterek Sesidir”.

İş hayatımda bana destek çıkan ekip arkadaşlarıma, patronuma ve yerel de beni destekleyen birçok gazeteci arkadaşıma teşekkür ediyorum. Teşekkür etmemim sebebi bana bu yolda ciddi anlamda destek çıktıkları için. Üniversitede gazetecilik bölümünü kazandığımda “ne gerek var, boş bir bölüm, çalışamayacaksın” kelimelerini çok duydum. Maalesef ki hayatlarımızda bizi dibe indirmeye çalışan birçok insan var o yüzden kulağınızı kapatıp hayal ettiğiniz hedeflere ulaşmanızı isterim. Hangi meslek dalının kime ne getireceğini bilemeyiz ama önemli olanın kendi seçtiğiniz ve bu yolda yürüdüğünüz hedeflerde doğru yanlışı kendiniz bulmalısınız.

Yerelde gazetecilik yapmanın zorlukları vardır ama avantajlı kısımları da fazlaca kendini göstermektedir. Yaşadığım kültürü, ilçemde olan olayları, sanatı ve sporu duyurarak insanları bilgilendirmek benim için tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel bir duygu. Üniversitede hocalarım her zaman ilk önce yerelden başlamamız gerektiğini söylerdi, neden bunları bize söylediklerini çok iyi anlıyorum…

***

Artvin’de gazetecilik yapan tüm arkadaşlarım başta olmak üzere, etik bir şekilde habercilik anlayışı ile çalışan tüm gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.