Sokak hayvanları ile ilgili daha önceden bir yazı yazmıştım ama görüyorum ki ne yazılar ne söylemler ne eylemler bir etki etmiyor! İnsanlar nasıl ki yaşamayı ve gezmeyi seviyorsa hayatta olmak için çabalıyorsa aynı şekilde sokak hayvanlarının da yaşama hakkı vardır. Kimse, hiç kimse bir canı o kadar kolay ve korkusuzca alamaz!
Geçtiğimiz günlerde Artvin’in Borçka ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından sokak hayvanlarına karşı zehirleme olayı gerçekleşti. Kim, neden bunu yapar diye sorgularken yapanların cani olduğuna karar verdim. Kimse kusura bakmasın canisiniz. Hayvanlardan korkabilirsiniz doğru, sevmek zorunda da değilsiniz oda doğru ama onların yaşam haklarını ansızın bir gece çalamazsınız. Sokakta sakince yürüyen, sana zararı dokunmamış bir hayvanı öldürmek... gerçekten ne denilir bilemiyorum yazacak ve söylenecek kelime kalmadı…
Borçka'da sokak hayvanları için bir bakım evi yok! Neden yok! O kadar mı önemsiz ve gereksiz bulunuyor bu durum bunu da anlamış değilim. Hayvanseverler bu konuda ayağa kalktığında, yetkililere çağrı yaptığında alınan cevaplar “vay efendim böyleymiş, şöyleymiş” deniliyor. Laf değil icraat önemli gerçekten. Hayvanların yaşam alanlarını ellerinden alan yine biz insanlar hayvanların canını alan da sözde insanlar!
Sevmek kişiye kalmış ve zorla yapılamayacak bir şeydir fakat saygı duymak zorundalığı var. Başörtülü-örtüsüz, ateist-müslüman aklınıza gelebilecek her konuda saygı duymak gerekir. Saygı duymuyor musun kapa kulağını ve kenardan yürü o zaman. Kusura bakmayın cümleler size sert geliyorsa durumun ciddiyetini anlaşılır kılmaya çalışıyorum yoksa konumuz gülerek anlatılacak bir durum değil. 
Sevgili okuyucularım bu yazımı çok fazla uzatmayacağım çünkü söylenecek kelimler, yazılacak cümleler kifayetsiz kalıyor. Tek söyleyeceğim hayvanlar ile birlikte insanlar ortak bir şekilde hayat sürdürebilir. Çözüm öldürmek asla değil!