Hayatımızda ilk dikkat etmemiz gereken şey sağlıktır. Sağlıklı bir birey değilsen diğer sorunlar çok da büyütülecek sebepler değildir. Sağlıklı beslenmek, spor yapmak her zaman hayatımızda uygulamamız gereken durumlardır. Kulağın, gözün veya vücudunda herhangi bir yerin ağrıdığında ertelemeden bir doktora gözükmekte her zaman fayda vardır. Bindin arabana gittin Borçka Devlet Hastanesine, göz doktoruna gözükeceksin. Ama ne olsa beğenirsin? doktor yok! Evet, evet yanlış okumadınız koskoca hastanede bir göz doktoru yok. 
Borçka’da yeni yapılmış kocaman bir hastane mevcut. Ama gel gör ki seninle ilgilenecek doğru dürüst doktor yok. neden? Hastaneyi boşa yapmadığımızı ümit ediyorum ama sonuçlarda tam bunu gösteriyor. Borçka’da yaşayan bir vatandaş neden ilçesindeki hastaneyi kullanmak yerine diğer ilçelere gitmek zorunda kalıyor? Doktor eksikliğinden yakınan vatandaşları neden kimse önemsemiyor? Neden, neden, neden…
Şahit olduğum bir olaydan bahsetmek istiyorum Borçka Devlet Hastanesine iki hafta da bir gelen göz doktoru mevcut. Haliyle sınırlı bir şekilde doktor geldiği için yoğunluk da bir o kadar fazla. Yoğunluktan dolayı göz doktorunun bulunduğu koridor dolmuş durumdaydı. Vatandaşın biri “ bu ne biçim sistem kocaman hastane var ama bize doktoru iki hafta da bir gönderiyorlar ona da sıra alabilme fırsatı yakalarsan görünebiliyorsun” diye sitem de bulunmuştu. Kurduğu cümlede tek yanlış bir sözcük yok. Vatandaş eğer hastanede doktor göremeyecekse neden var ki koskocaman Borçka Devlet Hastanesi?
Vatandaşın hastaneye gitmek için farklı bir ilçeye gitmesi neden hiç kimsenin gözüne batmıyor? Her şeye kör olduğumuz gibi buna da gözlerimizi kapatıyoruz ve sitemleri duymazlıktan geliyoruz. Borçka’da yaşayan bir vatandaş olarak doktor eksikliğinden artık kurtulmamız gerektiğini dile getiriyorum. Bu ilçede yaşayan vatandaşlar kendi hastanesini kullanmalı başka ilçelere gitmemeli.